DSC07405-HDR

Bloggnyheter

Martina och Eric liggande

Chef´s Table 31 mars

Vi bjuder till Chef´s table signerat Martina Pistolesi och Eric Blomquist. 16 exklusiva matplatser finns tillgängliga i vår Bistro, en vacker chambre séparée. Där ger vi våra gäster en kulinarisk upplevelse under ledning av vår eminente kökschef Daniel Engellau.

Vi vill presentera Martina och Eric - två av våra stjärnor i köket med en intervju:  

Martina Pistolesi

Background, previous career etc
"It all start from my childhood, from the memories of these family dinners, where the meal is a convivial and pleasurable moment. Without knowing it, I was influenced by the love that my grandmother transmitted in cooking. I already had clear ideas. As soon as I turned 18 I attended “Alma”, an international school of Italian cuisine. It opened the door to Michelin star restaurants for me. I decided to leave Italy to experiment new cooking style, cultures and to challenge myself. I went to Copenhagen where I stayed för 3 years as a sous-chef at restaurant Geranium. 

Why Sweden?
Many have asked me why Sweden? Why? Because I have always been in love with this city, posctard landscape, warm people and amazing food. Maybe I always knew I was a little Swedish inside me. 

Best food & flavors?
I am very attached to traditions. I prefer simple and decisive tastes. If there is one thing I can´t live without is pizza Margherita. I know, maybe a trivial answer, but is there anything better?

Best thing about working at Skepparholmen?
The people. From the first day i entered they welcomed me like at home, always smiling and available. But another of the reasons why I am here is because I want to challenge myself once again and together with the team create the best food for our customers.  

What do you want our guests to enjoy during the Chef´s Table on March 31?
Through the Chef´s Table I would like to let a part of me be known. From the most decisive, pungent, simple to sweet side. Use dishes that recall my Italian roots influenced by Nordic contamination."

 

Eric Blomquist

"Bakgrund, tidigare karriär etc.
Utbildad snickare som bytt karriär till ett yrke som kock. Har tidigare arbetat på Vigårda, Rich, Krusmyntagården och Geranium i Köpenhamn. Har jobbat som kock på Skepparholmen sammanlagt 4 år.  

Favoritmat och matupplevelser?
Min favoritkrydda är salt och favoriten bland råvaror är grillad fisk. Älskar att laga mat utomhus. 

Vad är bäst med att arbeta på Skepparholmen?
Friheten man får i köket och möjligheten att få jobba med likasinnade. 

Vad vill du att våra gäster ska få uppleva på vårt nästa Chef´s Table den 31 mars?
Som alltid ska våra gäster få uppleva det bästa!"

 

Hoppas att vi med denna intervju skapat ett extra intresse för nästa tillfälle av Chef´s Table som kommer vara inspirerat av italienska smaker. En härlig matupplevelse väntar med möjlighet att lära sig några matlagningsknep. Så slå dig ner till bords i vår vackra bistro och njut. Vi lovar dig en unik upplevelse - mycket mer än bara en middag. 

skepparholmen 2023 erik modin_-36.jpg
Foto June Buttri.jpg
Närbild på tartlett stående.jpg
Johan Tappert

Ny fotoutställning med Johan Tappert

Johan Tappert (f. 1973) är bosatt i Stockholm där han också arbetar. Sedan 90 talet har han främst varit verksam som filmregissör med en lång rad olika uppdrag inom TV-serier, kortfilm och reklamfilm. De senaste tio åren har han kommit att upptäcka fascinationen med den stilla bilden och gatans liv, former och människor.  

Som gatufotograf försöker han fånga ögonblick som inte bara är kombinationer av färg och form utan även innehåller ett överraskande moment. Det där som faktiskt händer, men som de flesta kanske inte uppfattar; Det flyktiga, överraskande och inte sällan humoristiska i vardagen fångar hans öga. Hans kamera registrerar och möjliggör sedan för en betraktare ta del av det där "avgörande ögonblicket”. 

Bilderna som visas på Skepparholmen är tagna under en sju års period. De flesta är från Stockholm, men här finns också bilder från New York, Bukarest och Oslo. 

Nyhetsbrev

Signa upp för vårt nyhetsbrev och ta del av fina erbjudanden och kampanjer!

E-postE-mail:

NamnName:

Skepparholmen Nacka
Franckes väg
132 39 Saltsjö-boo
Stockholm
08-747 65 00

Org.nr 556579-7619

krav
svanen-logga
ISO_9001_14001_20121ISO_9001_14001_20121_SV

Med hjärta för miljön

Vi vill att du och miljön ska må bra. Sedan flera år tillbaka bedriver vi ett aktivt och engagerat hållbarhetsarbete. Vi strävar alltid efter att minimera miljöpåverkan utan att göra avkall på kvalitet och service. Därför väljer vi leverantörer och produkter som åstadkommer minsta möjliga påverkan på miljön. Hotellet är kvalitetscertifierat enligt ISO 14001 och miljömärkt med Svanen. Dessutom är restaurangen Kravcertifierad.  Som första hotell i Sverige är Skepparholmen hållbarhetscertifierad enligt ISO 20121 - Hållbarhet vid evenemang. Standarden är global och ska leda till en mer hållbar verksamhet där miljömässiga, sociala och ekonomiska aspekter beaktas vid genomförande av evenemang.

waves2-01