DSC07405-HDR

Blognews

KRAV

KRAV-märkt restaurang

KRAV har i år skärpt kriterierna för sin miljömärkning. Därför är vi extra glada och stolta över att vi lever upp även till detta och att vår restaurang fortsatt är KRAV-märkt. Minst 20% av all den mat och dryck vi serverar är ekologisk och av dessa är minst 10% av dessa varor KRAV-märkta. Vi har även klarat granskningen för Hållbart Fiske och är fortsatt certifierade enligt MSC och ASC. 

För oss på Skepparholmen Nacka är långsiktig hållbarhet något konkret. Som gäst känner du redan vid mötet med receptionen av den lugna atmosfären och den omtanke som medarbetarna ger. Det är ingen tillfällighet, det är en fråga om ansvarstagande eftersom vi är medvetna om att vi dagligen påverkar människor och miljö, i närsamhället och globalt. Vi kallar det "Vårt gröna arbetssätt". Om du besöker oss som konferensgäst eller besöker vårt spa spelar ingen roll, vi erbjuder alltid en grön och hållbar upplevelse där ansvar för miljön, dig som gäst och våra medarbetare är ledstjärnor.

Som första hotell i Sverige är Skepparholmen sen år 2013 hållbarhetscertifierad enligt ISO 20121 - Hållbarhet vid evenemang. Standarden är global och ska leda till en mer hållbar verksamhet där miljömässiga, sociala och ekonomiska aspekter beaktas vid genomförande av evenemang.

För att minska vår miljöpåverkan arbetar vi efter miljöledningssystemet ISO 14001 och är miljömärkta med SVANEN. 

För att möta dina krav som gäst har vi implementerat ledningssystemen ISO 9001 och för att värna om våra medarbetare arbetar vi aktivt med CSR-socialt ansvarstagande. En del i vårt sociala ansvarstagande fokuserar på brandskydd, övrig säkerhet och tillgänglighet för gäster med olika funktionshinder.

Även om vi är en liten aktör kan vi påverka. Det gör vi bland annat genom att välja leverantörer med miljöprofil, respektera våra gästers integritet och underlätta för våra medarbetare att utvecklas. På detta sätt är ansvarstagande för en hållbar utveckling en naturlig del i vår dagliga verksamhet. 

Välkommen till oss! Vi får dig att längta tillbaka. 
 

Med på bilden är:
Restaurangchef Muda Press, Kökschef Daniel Engellau, VD Marcus Press, F&B-manager Lisa Lind och Administrativ chef Gunilla Strömberg Pettersson.

Drönarbild

PRESSMEDDELANDE

Petter Stordalen och Stureplansgruppen gör ett joint venture och tar över Hotell Skepparholmen i Nacka, Stockholm. Det klassiska spa- och möteshotellet direkt vid Stockholms innerskärgård kommer under en treårsperiod utvecklas till en internationell toppdestination.

Från april tar Stureplansgruppen och Petter Stordalens Nordic Hotels & Resorts över Hotell Skepparholmen i Nacka utanför Stockholm. Det 105 rum stora hotellet med en position som ett av Stockholm mest omtyckta hotell för spa och möten kommer genom ägarbytet positioneras ytterligare och förstärkas inom verksamheterna gastronomi, möten, event och spa.

”Jag är oerhört glad över att vi nu kan ta detta steg i samarbetet mellan mitt hotellbolag och Stureplansgruppen. Vi har en fantastisk portfölj av några av Nordens mest uppskattade hotell och restauranger. Nu tar vi tillsammans över Skepparholmen och ska med våra gemensamma krafter förädla hotellet till en internationell toppdestination,” säger Nordic Hotel & Resorts ägare Petter Stordalen. 

Hotell Skepparholmen är en inarbetad destination för möten och event men också en stor och populär spa-anläggning. Faciliteterna har gjort att hotellet blivit ett uppskattat val för bröllop och speciella evenemang. När Petter Stordalens investeringsbolag Strawberry Equities 2018 köpte in sig i Stureplansgruppen fanns en tydlig ambition om att dra synergier från hans hotellverksamhet och Stureplansgruppens stora kunnande kring restaurang och event. Efter en passerad pandemi så blir satsningen på Skepparholmen det första resultatet av den gemensamma ambitionen.

”Det är en otroligt stark bas vi står på när vi tar över Skepparholmen och deras fantastiska personal. Utöver kunskaperna som vi tillsammans har om att skapa bra gästupplevelser så adderar vi också en otroligt hög ambition för utveckling. Nu börjar en resa för hotellet som kommer att pågå i tre års tid där vi lyfter hotellet steg för steg och har siktet inställt på att inte bara locka de lojala och härliga gästerna hotellet redan har utan också bli en destination som upptäcks av nya människor,” säger Stureplansgruppens koncernchef Vimal Kovac.

Säljare av Hotell Skepparholmen är Masmästarna Fastigheter AB. Fastigheten ägs även framgent av fastighetsbolaget Balder, som kommer att ha en stor och viktig roll i utvecklingen av fastigheten. Med start från april tar bolagen över Hotell Skepparholmen och ansvarig VD på plats är Marcus Press. Alla bokade möten, event, konferenser och spaupplevelser kommer att pågå som vanligt och hotellet är fortsatt öppet. Nu börjar resan med att utveckla Skepparholmen och redan till sommaren kommer fler nyheter att presenteras. 

För mer information kontakta
Linda Nordlund, marknadschef, Stureplansgruppen, +46 70 438 84 84
Kenneth Hultgren, kommunikationschef Nordic Choice Hotels, +46 70 6958590

Fakta
Antal rum: 105
Antal bäddar: 198
Spa: inspirerat av naturen och årstiderna. Omfattar infinitypool, värmande bastu, avslappnande lounge och havsbad nere vid bryggan. Dessutom behandlingsrum och gym.  
Konferenslokaler: 10 st (största tar 150 personer)
Grupprum: 7 st
Dessutom eventbåt Aquamarina och Villa Torpa för mer avskilda samlingar.
Restaurang: 300 platser. Panoramavy över Saltsjön. 16 exklusiva matplatser finns tillgängliga vid Chef's Table.

Nordic Hotels & Resorts samlar 39 unika varumärken under ett paraply. En verksamhet som samlar hotell, barer och restauranger. I portföljen finns bland annat Villa Copenhagen, The Thief, Hotell Kämp, Icehotel och restaurang Tak med upplevelseområdet Stockholm Under Stjärnorna. 

Stureplansgruppen grundades 1996 och har som ambition att alltid leverera gästupplevelser i världsklass. Flera av Sveriges mest kända varumärken ingår i produktportföljen, som Bank Hotel, L’Avventura, Ekstedt, Röda Huset, Spesso och Norra Latin. Med en omsättning på 1,3 miljarder sek och verksamheter i Stockholm, Göteborg, Åre och Visby skapas unika upplevelser.

Newsletter

Sign up for our newsletter and get great offers!

E-postE-mail:

NamnName:

Skepparholmen Nacka
Franckes väg
132 39 Saltsjö-boo
Stockholm
08-747 65 00

Org.nr 556579-7619

krav
svanen-logga
ISO_9001_14001_20121ISO_9001_14001_20121_SV

With our heart for the environment

We always strive to minimize the environmental impact without reducing quality and service. That is why we choose suppliers and products that have the least impact on the environment. The hotel is quality certified according to ISO 14001 and eco labeled with “Svanen”. In addition, the restaurant is Krav certified.

 

waves2-01