BILD_8

weekly menu

Weekly menu for April

Lunch mån-fre  

Vår lunchbuffé består av salladsbord, varmrätt, varm vegetarisk rätt samt smör & bröd, måltidsdryck och kaffe/te. Priset för vår lunchbuffé är 175 kr. Lunch serveras kl 11.30 - 13.30.

Måndag 
Varmrätt: Ingefärsmarinerad fläskkarré (svenskt kött) med nudlar Pak Choi, soja och chili  
Vegg: Vegetarisk ljummen nudelsallad med grillad svamp

Tisdag
Varmrätt:  Muscovado bakad lax med ljummen örtsås, mynta och kokt potatis 
Vegg:  Bön- och linsbiffar med paprikasås

Onsdag
Varmrätt: Kycklinggryta (svenskt kött) med dragon, dijonsenap och ris 
Vegg: Kikärtsgryta med ris 

Torsdag
Varmrätt:  Stekt kummel (MSC) med gräslöksås och kokt potatis 
Vegg:  Zucchini och haloumi biffar med het yoghurtsås

Fredag
Varmrätt: Pannbiff (svenskt kött) med löksås och rostad potatis 
Vegg: Parmesan-panerad aubergine med ljummen tomatsalsa

 

Lördag / Söndag

Vi dukar upp vår populära brunchbuffé kl 11:30-14:00.

 

Middag

 

Middagsmeny

Måndag 

Förrätt: Biff Pelle-Jansson med finskuren lök, sikrom och krämbakad äggula 

Varmrätt: Grillad röding med Sandefjordsås smaksatt med brynt smör och soja, picklad grön tomat, kålrabbi och kokt potatis 

Dessert: Choklad-brûlée med nymixad svartvinbärsorbet 

 

Tisdag

Förrätt: Lättrimmad lax i tunna skivor med het gurk-dressing, krasse och jalapeño-majonnäs 

Varmrätt: Örtstekt lammrostbiff med ramslökssmör, senapsgrillad kål, steksky, timjanrostad potatis och frasig vitlök 

Dessert:  Äppelkaka med egenkokt Tahiti-vaniljglass 

 

Onsdag

Förrätt: Rostad rotselleri soppa med krämbakat ägg, tryffeldressing och frasig lök 

Varmrätt: Pocherad Skrei med barigoule-sjuden fänkål/ kronärtskocka, smörad buljong, sjökorall och parmesangratinerad rösti  

Dessert: Mangoparfait med mynta-sjudna päron och rostade kokosflingor 



Torsdag

Förrätt: Biff Pelle-Jansson med finskuren lök, sikrom och krämbakad äggula 

Varmrätt: Grillad röding med Sandefjordsås smaksatt med brynt smör och soja, picklad grön tomat, kålrabbi och kokt potatis 

Dessert: Choklad-brûlée med ny mixad svartvinbärsorbet 

 

Fredag, lördag och söndag 

Nedan finns olika valmöjlighet inför middagsbeställning, där man väljer en av nedanstående rätter av för-, varm- och efterrätt. I vissa spapaket ingår enbart 2 rätter. Vid 2 rätter ingår för- & varmrätt.  

 

Förrätt 1: Rostad rotselleri-soppa med krämbakat ägg, tryffeldressing och frasig lök

Förrätt 2: Lättrimmad lax i tunna skivor med het gurka-dressing, krasse och jalapeño-majonnäs

Varmrätt 1: Kronärtskocka- kräm med barigoule-sjuden fänkål, morot, bönor och frasiga quinoa-kroketter

Varmrätt 2: Örtstekt lammrostbiff med ramslökssmör, senapsgrillad kål, steksky, timjanrostad potatis och frasig vitlök

Varmrätt 3: Pocherad Skrei med barigoule-sjuden fänkål/ kronärtskocka, smörad buljong, sjökorall och parmesangratinerad rösti  

Dessert 1: Mangoparfait med myntasjudna päron och rostade kokosflingor

Dessert 2: Choklad-brûlée med nymixad svartvinbärsorbet 

 

Weekly menu for May

Lunch mån-fre 

Vår lunchbuffé består av salladsbord, varmrätt, varm vegetarisk rätt samt smör & bröd, måltidsdryck och kaffe/te. Priset för vår lunchbuffé är 175 kr. Lunch serveras kl 11.30 - 13.30.

Måndag 

Varmrätt: Ingefärsmarinerad fläskkarré (svenskt kött) med nudlar Pak Choi, soja och chili

Vegg: Vegetarisk ljummen nudelsallad med grillad svamp

Tisdag

Varmrätt:  Muscovado bakad lax med ljummen örtsås, mynta och kokt potatis 

Vegg:  Bön- och linsbiffar med paprikasås

Onsdag

Varmrätt: Kycklinggryta (svenskt kött) med dragon, dijonsenap och ris 

Vegg: Kikärtsgryta med ris 

Torsdag

Varmrätt:  Stekt kummel (MSC) med gräslöksås och kokt potatis 

Vegg:  Zucchini och haloumi biffar med het yoghurtsås

Fredag

Varmrätt: Pannbiff (svenskt kött) med löksås och rostad potatis 

Vegg: Parmesan-panerad aubergine med ljummen tomatsalsa

 

Lördag / Söndag

Vi dukar upp vår populära brunchbuffé kl 11:30-14:00.

 

Middag


Måndag

Förrätt: Nyskuren biff-tartar med ljummen karamelliserad lök, tryffelkräm, frasig kavring och Sichuanpeppar-vinegrette  

Varmrätt: Grillad Uer (MSC) med krossad potatis, rädisa, baljväxter, Sandefjordsås, krasse och ört olja 

Dessert: Karamellsjuden ananas med lime/rom sirap och Skepparholmens kokosglass 

Veg: Auberginkräm med rostad tomatsky, baljväxter, rädisa och nystekt svamp


Tisdag

Förrätt: Inkokt lax med chili och citrongräs, grönsparris, gurka, ponzu och matcha  

Varmrätt: Vitlökstekt kycklingbröst (svenskt kött) med egen stoppad kycklingkorv, risotto smaksatt med lagrad ost, smörad kycklingbuljong och grillad broccoli 

Dessert:  Rabarberpaj med nymixad jordgubbsglass

Veg: Vegetarisk risotto med grillade vårgrönsaker 

 
Onsdag

Förrätt: Inkokt vit sparris med skummig smörsås, saltad marcona-mandlar, havtorn och ängssyra

Varmrätt: Bakad kungsflundra med grillad vitvinssås, med rostad kål olja, ramslök, rödbeta och citronslungad färskpotatis  

Dessert: Socker-karamelliserad banan med vaniljparfait, chokladsås och maränger  

Veg: Hemgjord pasta med skummig citronsås, sparris, rödbeta och rostad hasselnöt

 

Torsdag

Förrätt: Nyskuren biff-tartar med ljummen karamelliserad lök, tryffelkräm, frasig kavring och Sichuan peppar-vinegrette  

Varmrätt: Grillad Uer (MSC) med krossad potatis, rädisa, baljväxter, Sandefjordsås, krasse och ört olja 

Dessert: Karamellsjuden ananas med lime/rom sirap och Skepparholmens kokosglass 

Veg: Auberginkräm med rostad tomatsky, baljväxter, rädisa och nystekt svamp

 

Fredag, lördag, söndag 

Nedan finns olika valmöjlighet inför middagsbeställning, där man väljer en av nedanstående rätter av för-, varm- och efterrätt. I vissa spapaket ingår enbart 2 rätter. Vid 2 rätter ingår för- & varmrätt.  


Förrätt 1: Inkokt vit sparris med skummig smörsås, saltad marcona-mandlar, havtorn och ängssyra

Förrätt 2: Inkokt lax med chili och citrongräs, grönsparris, gurka, ponzu och matcha  

 

Varmrätt 1: Hemgjord pasta med skummig citronsås, sparris, rödbeta och rostad hasselnöt  

Varmrätt 2: Bakad kungsflundra med grillad vitvinssås, med rostad kål olja, ramslök, rödbeta och citronslungad färskpotatis  

Varmrätt 3: Vitlökstekt kycklingbröst (svenskt kött) med egen stoppad kycklingkorv, risotto smaksatt med lagrad ost, smörad kycklingbuljong och grillad broccoli

 

Dessert 1: Rabarberpaj med ny mixad jordgubbsglass

Dessert 2: Socker karamelliserad banan med vaniljparfait, chokladsås och maränger  

 

Med reservation för eventuella ändringar.

För bordsbeställning vänligen kontakta oss på 08-747 65 00 eller info@skepparholmen.se.

Då vi lägger stor vikt vid vår matlagning och vill att alla våra gäster ska få en fin matupplevelse ber vi om information gällande eventuella kostallergier senast tre dagar innan ankomst.    

Varmt välkommen! Vi får dig att längta tillbaka. 

Newsletter

Sign up for our newsletter and get great offers!

E-postE-mail:

NamnName:

krav
svanen-logga
ISO_9001_14001_20121ISO_9001_14001_20121_SV

With our heart for the environment

We always strive to minimize the environmental impact without reducing quality and service. That is why we choose suppliers and products that have the least impact on the environment. The hotel is quality certified according to ISO 14001 and eco labeled with “Svanen”. In addition, the restaurant is Krav certified.

 

waves2-01