BILD_8

weekly menu

Weekly menu

Brunchbuffé på lördagar & söndagar 

På lördagar & söndagar dukar vi upp vår populära brunchbuffé kl 11.30-14.00. Brunchen är säsongsanpassad och varieras från helg till helg. Här finns bl a fräscha sallader, kycklingklubbor, äggröra, nybakt bröd, nygräddade våfflor med sylt etc. 

Pris 325 kr per person. (0-5 år kostnadsfritt, 6-12 år halva priset, från 13 år 325 kr). 

Välkommen med din bordsbeställning!

 

Lunch 

Lunchbuffé med salladsbord med komponerade sallader med tillbehör, husmanskost, vegetarisk varmrätt, soppa, bröd, smör, måltidsdryck & kaffe. 175 kr per person. 

Måndag
Varmrätt: Kycklinglår (svensk fågel) med rödcurry, kokos, koriander och jasminris. 

Veg: Kokosgryta med bönor, rödcurry, grönsaker och jasminris. 

Tisdag               

Varmrätt: Persilja och vitlöksbakad torsk med vitvinssås och dillslungad potatis.

Veg: Grillade grönsaker med pasta och rostad paprika. 

Onsdag

Varmrätt: Gulasch (svenskt kött) med gräddfil och ris. 

Veg: Vegetarisk gulasch med kikärtor och ris. 

Torsdag      

Varmrätt: Chili och Muscovado bakad lax med mynta-yoghurt och basmatiris.

Veg: Lins- och rödbetsbiffar med mynta-yoghurt. 

Fredag

Varmrätt: Pannbiff (svenskt kött) med karamelliserad lök, steksky och potatis och saltgurka.

Veg: Rotfrukts pytt i panna med senapskräm.     

 

Middag vecka 2-4

I vår trevliga restaurang njuter du av en välkomponerad middagsmeny efter säsongens råvaror där vi strävar efter att använda ekologiska och närproducerade råvaror. Kökschef Daniel Engellau med team önskar välkommen. 

Måndag & torsdag

Förrätt: Hemgjorda pastaknyten fyllda med ricotta/spenat/citron och skummig svampbuljong. 

Varmrätt: Lättrimmad bakad Långarygg med rom-sås, örtslungade grönsaker och nykokt potatis. 

Dessert: Varm äpplepaj med Skepparholmens kardemummaglass

Veg: Rostad fänkål, sotad kål, smörstekt Hällstad-svamp och citron- och örtvänd crudite. 

 

Tisdag 

Förrätt:  Soppa med nykokta blåmusslor, blomkål, selleri och rostad tomat.

Varmrätt:  Grillad svensk ryggbiff med karamelliserad lök, steksky, brytbönor och timjan rostad potatis.

Dessert: Granité på blodapelsin med nysnurrad äppelsorbet och hallonsorbet.

Veg: Rotsellerikräm med timjanbakad lök, rödbeta, bönor och syrlig lök-vinegrette.

 

Onsdag 

Förrätt: Grillad kål med rökt krämig äggula, ostbuljong, mandel, persilja och jordärtskocka-krutonger. 

Varmrätt: Pocherad torskrygg med skummig skaldjurssås, grönsaks-julienne och mandelpotatispure. 

Dessert: Klassisk tiramisu med körsbärsorbet.

Veg:  Örtrisotto med dragon- slungade grönsaker, lagrad ost och skummig svampbuljong.          

 

Fredag till söndag

Se presentation nedan av olika rätter där man vid en trerättersmeny väljer en förrätt, en varmrätt och en dessert. Vid ett spapaket där 2 rätter ingår väljer man en förrätt och en varmrätt. Till en extra kostnad av 120 kr kan man addera till dessert.

Förrätt 1:  Grillad kål med rökt krämig äggula, ostbuljong, mandel, persilja och jordärtskocka-krutonger.

Förrätt 2: Soppa med nykokta blåmusslor, blomkål, selleri och rostad tomat.

 

Varmrätt 1: Örtrisotto med dragonslungade grönsaker, lagrad ost och skummig svampbuljong. 

Varmrätt 2: Lättrimmad bakad röding med rom-sås, örtslungade grönsaker och nykokt potatis.                 

Varmrätt 3: Grillad svensk ryggbiff med karamelliserad lök, steksky, brytbönor och timjanrostad potatis.

 

Dessert 1: Varm äpplepaj med Skepparholmens kardemummaglass.

Dessert 2: Granité på blodapelsin med nysnurrad äppelsorbet och hallonsorbet.

 

Barnmeny under sportlovet - vardagar 24/2-5/3

Lunch

Pasta & köttfärsås

eller

Pannkakor med sylt och vispad grädde

Middag

Förrätt
Parmaskinka med melon och grissini

Varmrätt

Grillat kycklingbröst med pommes och tomatsallad

eller 

Pasta & köttfärsås

Dessert
Vaniljglass med banan. lättvispad grädde, chokladsås och maräng 

 

Med reservation för eventuella ändringar.

Då vi lägger stor vikt vid vår matlagning och vill att alla våra gäster ska få en fin matupplevelse ber vi om information gällande eventuella kostallergier senast tre dagar innan ankomst.    

Varmt välkommen!

Newsletter

Sign up for our newsletter and get great offers!

E-postE-mail:

NamnName:

Skepparholmen Nacka
Franckes väg
132 39 Saltsjö-boo
Stockholm
08-747 65 00

Org.nr 556579-7619

krav
svanen-logga
ISO_9001_14001_20121ISO_9001_14001_20121_SV

With our heart for the environment

We always strive to minimize the environmental impact without reducing quality and service. That is why we choose suppliers and products that have the least impact on the environment. The hotel is quality certified according to ISO 14001 and eco labeled with “Svanen”. In addition, the restaurant is Krav certified.

 

waves2-01