
weekly menu
Weekly menu for April
Lunch mån-fre
Vår lunchbuffé består av salladsbord, varmrätt, varm vegetarisk rätt samt smör & bröd, måltidsdryck och kaffe/te. Priset för vår lunchbuffé är 175 kr. Lunch serveras kl 11.30 - 13.30.
Måndag
Varmrätt: Ingefärsmarinerad fläskkarré (svenskt kött) med nudlar Pak Choi, soja och chili
Vegg: Vegetarisk ljummen nudelsallad med grillad svamp
Tisdag
Varmrätt: Muscovado bakad lax med ljummen örtsås, mynta och kokt potatis
Vegg: Bön- och linsbiffar med paprikasås
Onsdag
Varmrätt: Kycklinggryta (svenskt kött) med dragon, dijonsenap och ris
Vegg: Kikärtsgryta med ris
Torsdag
Varmrätt: Stekt kummel (MSC) med gräslöksås och kokt potatis
Vegg: Zucchini och haloumi biffar med het yoghurtsås
Fredag
Varmrätt: Pannbiff (svenskt kött) med löksås och rostad potatis
Vegg: Parmesan-panerad aubergine med ljummen tomatsalsa
Lördag / Söndag
Vi dukar upp vår populära brunchbuffé kl 11:30-14:00.
Middag
Middagsmeny
Måndag
Förrätt: Biff Pelle-Jansson med finskuren lök, sikrom och krämbakad äggula
Varmrätt: Grillad röding med Sandefjordsås smaksatt med brynt smör och soja, picklad grön tomat, kålrabbi och kokt potatis
Dessert: Choklad-brûlée med nymixad svartvinbärsorbet
Tisdag
Förrätt: Lättrimmad lax i tunna skivor med het gurk-dressing, krasse och jalapeño-majonnäs
Varmrätt: Örtstekt lammrostbiff med ramslökssmör, senapsgrillad kål, steksky, timjanrostad potatis och frasig vitlök
Dessert: Äppelkaka med egenkokt Tahiti-vaniljglass
Onsdag
Förrätt: Rostad rotselleri soppa med krämbakat ägg, tryffeldressing och frasig lök
Varmrätt: Pocherad Skrei med barigoule-sjuden fänkål/ kronärtskocka, smörad buljong, sjökorall och parmesangratinerad rösti
Dessert: Mangoparfait med mynta-sjudna päron och rostade kokosflingor
Torsdag
Förrätt: Biff Pelle-Jansson med finskuren lök, sikrom och krämbakad äggula
Varmrätt: Grillad röding med Sandefjordsås smaksatt med brynt smör och soja, picklad grön tomat, kålrabbi och kokt potatis
Dessert: Choklad-brûlée med ny mixad svartvinbärsorbet
Fredag, lördag och söndag
Nedan finns olika valmöjlighet inför middagsbeställning, där man väljer en av nedanstående rätter av för-, varm- och efterrätt. I vissa spapaket ingår enbart 2 rätter. Vid 2 rätter ingår för- & varmrätt.
Förrätt 1: Rostad rotselleri-soppa med krämbakat ägg, tryffeldressing och frasig lök
Förrätt 2: Lättrimmad lax i tunna skivor med het gurka-dressing, krasse och jalapeño-majonnäs
Varmrätt 1: Kronärtskocka- kräm med barigoule-sjuden fänkål, morot, bönor och frasiga quinoa-kroketter
Varmrätt 2: Örtstekt lammrostbiff med ramslökssmör, senapsgrillad kål, steksky, timjanrostad potatis och frasig vitlök
Varmrätt 3: Pocherad Skrei med barigoule-sjuden fänkål/ kronärtskocka, smörad buljong, sjökorall och parmesangratinerad rösti
Dessert 1: Mangoparfait med myntasjudna päron och rostade kokosflingor
Dessert 2: Choklad-brûlée med nymixad svartvinbärsorbet
Weekly menu for May
Lunch mån-fre
Vår lunchbuffé består av salladsbord, varmrätt, varm vegetarisk rätt samt smör & bröd, måltidsdryck och kaffe/te. Priset för vår lunchbuffé är 175 kr. Lunch serveras kl 11.30 - 13.30.
Måndag
Varmrätt: Ingefärsmarinerad fläskkarré (svenskt kött) med nudlar Pak Choi, soja och chili
Vegg: Vegetarisk ljummen nudelsallad med grillad svamp
Tisdag
Varmrätt: Muscovado bakad lax med ljummen örtsås, mynta och kokt potatis
Vegg: Bön- och linsbiffar med paprikasås
Onsdag
Varmrätt: Kycklinggryta (svenskt kött) med dragon, dijonsenap och ris
Vegg: Kikärtsgryta med ris
Torsdag
Varmrätt: Stekt kummel (MSC) med gräslöksås och kokt potatis
Vegg: Zucchini och haloumi biffar med het yoghurtsås
Fredag
Varmrätt: Pannbiff (svenskt kött) med löksås och rostad potatis
Vegg: Parmesan-panerad aubergine med ljummen tomatsalsa
Lördag / Söndag
Vi dukar upp vår populära brunchbuffé kl 11:30-14:00.
Middag
Måndag
Förrätt: Nyskuren biff-tartar med ljummen karamelliserad lök, tryffelkräm, frasig kavring och Sichuanpeppar-vinegrette
Varmrätt: Grillad Uer (MSC) med krossad potatis, rädisa, baljväxter, Sandefjordsås, krasse och ört olja
Dessert: Karamellsjuden ananas med lime/rom sirap och Skepparholmens kokosglass
Veg: Auberginkräm med rostad tomatsky, baljväxter, rädisa och nystekt svamp
Tisdag
Förrätt: Inkokt lax med chili och citrongräs, grönsparris, gurka, ponzu och matcha
Varmrätt: Vitlökstekt kycklingbröst (svenskt kött) med egen stoppad kycklingkorv, risotto smaksatt med lagrad ost, smörad kycklingbuljong och grillad broccoli
Dessert: Rabarberpaj med nymixad jordgubbsglass
Veg: Vegetarisk risotto med grillade vårgrönsaker
Onsdag
Förrätt: Inkokt vit sparris med skummig smörsås, saltad marcona-mandlar, havtorn och ängssyra
Varmrätt: Bakad kungsflundra med grillad vitvinssås, med rostad kål olja, ramslök, rödbeta och citronslungad färskpotatis
Dessert: Socker-karamelliserad banan med vaniljparfait, chokladsås och maränger
Veg: Hemgjord pasta med skummig citronsås, sparris, rödbeta och rostad hasselnöt
Torsdag
Förrätt: Nyskuren biff-tartar med ljummen karamelliserad lök, tryffelkräm, frasig kavring och Sichuan peppar-vinegrette
Varmrätt: Grillad Uer (MSC) med krossad potatis, rädisa, baljväxter, Sandefjordsås, krasse och ört olja
Dessert: Karamellsjuden ananas med lime/rom sirap och Skepparholmens kokosglass
Veg: Auberginkräm med rostad tomatsky, baljväxter, rädisa och nystekt svamp
Fredag, lördag, söndag
Nedan finns olika valmöjlighet inför middagsbeställning, där man väljer en av nedanstående rätter av för-, varm- och efterrätt. I vissa spapaket ingår enbart 2 rätter. Vid 2 rätter ingår för- & varmrätt.
Förrätt 1: Inkokt vit sparris med skummig smörsås, saltad marcona-mandlar, havtorn och ängssyra
Förrätt 2: Inkokt lax med chili och citrongräs, grönsparris, gurka, ponzu och matcha
Varmrätt 1: Hemgjord pasta med skummig citronsås, sparris, rödbeta och rostad hasselnöt
Varmrätt 2: Bakad kungsflundra med grillad vitvinssås, med rostad kål olja, ramslök, rödbeta och citronslungad färskpotatis
Varmrätt 3: Vitlökstekt kycklingbröst (svenskt kött) med egen stoppad kycklingkorv, risotto smaksatt med lagrad ost, smörad kycklingbuljong och grillad broccoli
Dessert 1: Rabarberpaj med ny mixad jordgubbsglass
Dessert 2: Socker karamelliserad banan med vaniljparfait, chokladsås och maränger
Med reservation för eventuella ändringar.
För bordsbeställning vänligen kontakta oss på 08-747 65 00 eller info@skepparholmen.se.
Då vi lägger stor vikt vid vår matlagning och vill att alla våra gäster ska få en fin matupplevelse ber vi om information gällande eventuella kostallergier senast tre dagar innan ankomst.
Varmt välkommen! Vi får dig att längta tillbaka.
Newsletter
Sign up for our newsletter and get great offers!
Skepparholmen Nacka
Franckes väg
132 39 Saltsjö-boo
Stockholm
08-747 65 00
Org.nr 556579-7619


With our heart for the environment
We always strive to minimize the environmental impact without reducing quality and service. That is why we choose suppliers and products that have the least impact on the environment. The hotel is quality certified according to ISO 14001 and eco labeled with “Svanen”. In addition, the restaurant is Krav certified.