Martina och Eric liggande

Chef´s Table 31 mars

Vi bjuder till Chef´s table signerat Martina Pistolesi och Eric Blomquist. 16 exklusiva matplatser finns tillgängliga i vår Bistro, en vacker chambre séparée. Där ger vi våra gäster en kulinarisk upplevelse under ledning av vår eminente kökschef Daniel Engellau.

Vi vill presentera Martina och Eric - två av våra stjärnor i köket med en intervju:  

Martina Pistolesi

Background, previous career etc
"It all start from my childhood, from the memories of these family dinners, where the meal is a convivial and pleasurable moment. Without knowing it, I was influenced by the love that my grandmother transmitted in cooking. I already had clear ideas. As soon as I turned 18 I attended “Alma”, an international school of Italian cuisine. It opened the door to Michelin star restaurants for me. I decided to leave Italy to experiment new cooking style, cultures and to challenge myself. I went to Copenhagen where I stayed för 3 years as a sous-chef at restaurant Geranium. 

Why Sweden?
Many have asked me why Sweden? Why? Because I have always been in love with this city, posctard landscape, warm people and amazing food. Maybe I always knew I was a little Swedish inside me. 

Best food & flavors?
I am very attached to traditions. I prefer simple and decisive tastes. If there is one thing I can´t live without is pizza Margherita. I know, maybe a trivial answer, but is there anything better?

Best thing about working at Skepparholmen?
The people. From the first day i entered they welcomed me like at home, always smiling and available. But another of the reasons why I am here is because I want to challenge myself once again and together with the team create the best food for our customers.  

What do you want our guests to enjoy during the Chef´s Table on March 31?
Through the Chef´s Table I would like to let a part of me be known. From the most decisive, pungent, simple to sweet side. Use dishes that recall my Italian roots influenced by Nordic contamination."

 

Eric Blomquist

"Bakgrund, tidigare karriär etc.
Utbildad snickare som bytt karriär till ett yrke som kock. Har tidigare arbetat på Vigårda, Rich, Krusmyntagården och Geranium i Köpenhamn. Har jobbat som kock på Skepparholmen sammanlagt 4 år.  

Favoritmat och matupplevelser?
Min favoritkrydda är salt och favoriten bland råvaror är grillad fisk. Älskar att laga mat utomhus. 

Vad är bäst med att arbeta på Skepparholmen?
Friheten man får i köket och möjligheten att få jobba med likasinnade. 

Vad vill du att våra gäster ska få uppleva på vårt nästa Chef´s Table den 31 mars?
Som alltid ska våra gäster få uppleva det bästa!"

 

Hoppas att vi med denna intervju skapat ett extra intresse för nästa tillfälle av Chef´s Table som kommer vara inspirerat av italienska smaker. En härlig matupplevelse väntar med möjlighet att lära sig några matlagningsknep. Så slå dig ner till bords i vår vackra bistro och njut. Vi lovar dig en unik upplevelse - mycket mer än bara en middag. 

skepparholmen 2023 erik modin_-36.jpg
Foto June Buttri.jpg
Närbild på tartlett stående.jpg