Infaröd bastu

Skepparholmen Nacka installerar Infraröda Bastu

Spa- och möteshotellet Skepparholmen Nacka fortsätter att utvecklas. Den senaste i raden av nyheter på denna resa är en Infraröd bastu – En av Sveriges största i sin klass. 

Ett spa ska stimulera alla sinnen genom fysisk aktivitet, spabehandlingar, god mat och vila. Precis som med en traditionell bastu finns mängder av hälsofördelar med en Infraröd bastu. Kärntemperaturen i kroppen höjs varpå blodcirkulationen ökar. Detta ger nytt syre till musklerna och är extra effektfullt efter ett träningspass för att ge musklerna återhämtning. Infraröd bastu kan även ge en positiv effekt på immunförsvaret och kan även sänka högt blodtryck. 

”Skepparholmens spa är inspirerat av naturen och årstiderna. Här kan våra gäster koppla av och låta sig hänföras av utsikten över Saltsjön. Med vår nya infraröda bastu förstärker vi upplevelsen ytterligare.” säger Skepparholmens VD Marcus Press. 

”Vi är oerhört tacksamma för alla nya och tidigare privat- och mötesgäster, samt samarbetspartners som kommit till oss efter pandemin. 2022 är omsättningsmässigt vårt bästa år någonsin”, tillägger Marcus Press.

Skepparholmen Nacka är en inarbetad destination för möten & events och är även ett populärt besöksmål för spaupplevelser. Den vackra miljön uppskattas också vid bröllop och speciella evenemang. Skepparholmen ligger vackert beläget i Saltsjö-Boo och erbjuder gästerna en naturskön och välgörande miljö i hållbar skandinavisk anda.

”Infraröd bastu har blivit en allt större hälsotrend och kommer att bli en uppskattad nyhet. Värmen är lägre än i en traditionell bastu och håller 45 grader. Ljuset penetrerar huden direkt och värmer upp kroppen inifrån, till skillnad från en traditionell bastu som värmer upp den omgivande luften och sedan kroppen,” säger Skepparholmens Spachef Jenny Strömberg.

 

OM SKEPPARHOLMEN NACKA 

Antal rum: 105 / Antal bäddar: 211

Spa omfattar 2 st pooler varav en varm infinitypool belägen utomhus och en inomhus i form av en ”trolsk tjärn”, traditionell bastu, Infraröd bastu, upplevelseduschar, avslappnande lounge samt havsbad nere vid bryggan och behandlingsrum och gym. 

Konferenslokaler: 10 st (största tar 150 personer), Grupprum: 7 st, samt eventbåten ”Aquamarina”.

Restaurang har plats för 300 gäster med vy över Saltsjön.