Nyheter

Miljö

2020-01-24

Härligt, hållbart & omtänksamt

För Skepparholmen är långsiktig hållbarhet inte bara en vision utan högst konkret. Vi arbetar strukturerat och engagerat med frågan, med fokus på hälsa och miljö. Det handlar dels om vår egen verksamhet, dels att samverka med branschen och övriga i samhället.

Det säjs att ”en man som har planterat ett träd har inte levt förgäves”. I vårt fall är det träpatron Francke som i slutet av 1800-talet anlade en park med vackra ekar, lindar och bokar men också mer exotiska trädslag. Parken och vårt vackra läge mellan hav och sjö gör att naturen få stort utrymme.

I närtid inleddes Vårt Gröna arbetssätt år 2008. Vi har tre ISO certifikat, 9001-kvalitet, 14001- miljö och 20121-Hållbarhet vid evenemang. Hotellet är miljömärkt med SVANEN, frukosten är KRAV-märkt, restaurangen serverar MSC- och ASC-märkt fisk och stor del vegetarisk och ekologisk mat och dryck.

Vi eftersträvar en så liten miljöpåverkan som möjligt. Några exempel:

  • Energiförsörjningen är fossilfri. Bergvärme används till fastighet och pooler, biodiesel kompletterar.
  • Fastigheten är från 60-talet men stora investeringar har lett till effektiv drift och vattenanvändning.
  • Kemikalier används sparsamt och de produkter som används för disk och städ är miljömärkta.
  • Tambikupa, ”Air Bee&Bee” för vildbi och blomrabatter främjar pollinering och biologisk mångfald.

Läs mer

Säkerhetsklassificering

2020-01-08

Säkerheten först

Du kan känna dig trygg när du bokar ett möte hos oss på Skepparholmen Nacka. Vi har högt ställda krav på vår säkerhet. Varje år delar Svenska Möten ut ett Säkerhetsdiplom. I år är det 11:e året i rad som vi certifierats för samtliga moment i denna Säkerhetsklassificering.

– Vi känner oss stolta över våra gedigna säkerhetsutbildningar med praktiska övningar som vi årligen och löpande genomför för brand, L-ABC/HLR och krishantering, samt det Systematiska Arbetsmiljö- & Brandskyddsarbetet som vi har, säger Produktionschef Marcus Press. Självklart har vi även en hjärtstartare lättillgänglig.

Produktionschef Marcus Press på Skepparholmen Nacka.

Läs mer

10-årsjubileum av "Skepparholmen springer för Östersjön"

2019-11-05

Vill så gärna dela Gunilla Strömberg Petterssons fina tacktal i samband med avslutningen av 10 härliga år med "Skepparholmen springer för Östersjön". 

"Tack snälla ni för att ni är här idag när Skepparholmen Springer för Östersjön firar 10 års jubileum. Att springa för en god sak har blivit en folkrörelse. Jag googlade på ”Springer för..” och förutom Skepparholmen fick jag upp, Spring för livet, Spring ett lopp för cancerfonden, spring för världens barn, spring för det lilla livet, spring för frihet, spring för dem som inte kan springa och spring för miljön, Listan är längre men för att vi ska hinna med prisutdelning stoppar jag där. Alla dessa ”springer för.. arrangemang” har en gemensamt, de är mer bara än en tävling. Loppet bidrar till något gott, genom att rikta uppmärksamhet och samlar in pengar till tex miljöåtgärder, till forskning på allvarliga sjukdomar, för att hjälpa människor på flykt eller barn i nöd.

För oss på Skepparholmen är miljö och hållbarhet en del i vårt dna, våra ledord är härligt, hållbart och omtänksamt. Hotellet är SVANEN-märkt och vi har en KRAV-märkt restaurang och vi arbetar på sen länge bred front med miljö och hållbarhetsfrågorna, vi kallar det ”Vårt gröna arbetssätt”.

Vi är ju ett spahotell mellan hav och sjö så mycket kretsar kring vatten. Och dagens lopp är en tydlig hållbarhetsaktivitet. Vi blir svettiga men friskare genom att röra på oss och bidrar till bättre vattenmiljö genom att samla in pengar. Under dessa 10 år har ca 1300 deltagare samlat in nära 200 kkr, första åren till naturskyddsföreningen och därefter WWF som på sin hemsida skriver ang. projektet Rädda Östersjön! Vårt vackra innanhav är ett av världens mest förorenade. Död havsbotten breder ut sig. Östersjön och djuren som lever där har anpassat sig under lång tid, men har nått sin gräns. Vi står vid ett vägskäl där vi måste välja den hållbara vägen – vi har inte råd att misslyckas. Vi måste vi väcka liv i Östersjön!

Det är roligt att springa, så fortsätt spring så mycket ni kan och vill. Men tänk på att om livet på alla plan snurrar för snabbt så kan hända att våra handlingar går i en riktning och vårt hjärta i en annan eftersom det inte finns det inte tid för dem att mötas. Då behöver vi sakta in, inte stå stilla men röra oss mer långsamt framåt så själen kan komma i kapp. Jag pratar om att VANDRA. Att vandra har blivit i ropet fast det är ingen ny upptäckt att vi mår bra av att vandra. I gamla testamentet tredje mosebok står. Om ni vandrar efter mina stadgar, håller mina bud och gör efter dem så ska jag giva er regn i rättan tid, så jorden ger sin gröda och träden på marken bär sin frukt.

Så enligt bibeln är vandringen i sig en fantastisk insats för miljön. Det har vi tagit fasta på. Från i år erbjuder vi Skepparholmen Vandring och SPA, där motion i vacker natur kombineras med återhämtning på spa. Delar av vandringen är längs Boo-leden, sträckan är 1,5 mil. Vi uppmanar till vandring men givetvis kan ni som vill ändå springa. Även här fortsätter vi vår insamling till WWF.

Då vi på Skepparholmen tror kraften i ett multikulturellt samhälle och religionsfrihet citerar jag idag inte bara bibeln utan även Buddha. Buddha sa: Tusen ljus kan tändas från ett enda och det kommer inte att förkorta ljusets livslängd. Glädjen förminskas aldrig om den delas.

Det ljus och den glädjedelare som under dessa 10 år ihärdigt och med glädje planerat och hållit ihop detta arrangemang och som nu gjort vår nya satsning vandring och spa möjlig är vår marknadschef Eva Suits. Jag vet att hon hellre lyfter fram andras prestationer än att framhäva sig själv. Jag vet också att hon strax ska ta över ordet efter mig för att tacka våra samarbetspartners. Du ska få göra det Eva, men först vill jag att vi alla tackar Eva med en applåd. Tack Eva för dessa 10 år. Jag lovar att vandra leden med dig i höst. Men bara om du lovar att vänta på mig när du sprungit före uppför backen."

Gunilla Strömberg Pettersson 
Administrativ chef
Skepparholmen Nacka 

 

Läs mer

Fest, bröllop eller kick off?

2019-11-05

Ny läcker festvåning!

Är du i planeringstagen för en fest? Eller är det bröllop på gång? Då har vi festvåningen för dig! Vår nya fina festlokal med panoramavy över fjärden passar både för den lilla och stora festen. Buffé eller serverad meny? Tillsammans planerar vi för vad som passar just ditt event bäst för att kvällen ska bli en minnesvärd upplevelse.  

Vår nya festvåning har stora fönsterpartier från golv till tak och flörtat med den vackra naturen utanför. Här finns plats för både middag och dans då ni är helt avskilda från övriga gäster. Maxantal i festvåningen är 125 personer men passar lika bra för 40 personer. Varma kvällar öppnar vi dörrarna till den magnifika terrassen med utsikt över havet. Våra fantastiska kockar, vår stora bar och Dj står till ditt förfogande hela kvällen. Här finns 100 hotellrum om dina gäster vill stanna över natten.. och ett fint spa om de vill njuta lite extra. Fri parkering finns naturligtvis för alla dina gäster.

Vår försäljningsavdelning finns på plats alla vardagar hela sommaren. Välkommen på en visning! 

 

Läs mer

Food & Beverage Manager

2019-11-05

Välkommen Jason Berridge!

Vi är glada att välkomna Jason Berridge till tjänsten som Food & Beverage Manager.

Jason har arbetat inom hotell- och restaurangbranschen hela sitt yrkesliv som kock och kökschef på allt från hotell med Michelin-stjärnor till restauranger och engelska vingårdar. Sin första anställning hade han redan som 13-åring, när han arbetade som diskare. Jason har även drivit en mindre kursgård utanför Hudiksvall. Senast kommer han från Scandic Hotels där han varit verksam i nio år.  

Jason ser fram emot och hoppas kunna bidra till en positiv utveckling av Skepparholmens spa- & konferenshotell med ny festvåning och nybyggt kök. Med stort fokus på medarbetare, gäster och kvalité vill han ta Skepparholmen till en ännu högre nivå.  

Jason är engelsman och har varit bosatt i Sverige i 23 år. Han bor i Nacka med sin sambo Lisa och har två nästan vuxna barn. 

Något som kanske inte alla känner till om Jason är att han älskar att sjunga och att han gillar att cykla. 

Vi hälsar Jason hjärtligt välkommen till oss och ser fram emot ett fantastiskt arbete tillsammans!

Läs mer

Ny medarbetare

2019-11-05

Välkommen till oss Heidi! 

Vi är så glada att få välkomna Heidi Hansdotter till oss. Heidi får rollen som konferensvärd/receptionist. Hon välkomnar våra gäster när de anländer och hälsar dem välkomna tillbaka när de checkar ut. Servicen till våra konfererande gäster, kursledare och föredragshållare är central och hon ansvarar för att våra konferenslokaler är i bästa skick och att konferensdeltagarna får en fin service. Som receptionist ger Heidi våra gäster ett vänligt och personligt bemötande.

Heidi berättar att hon älskar service och att få överträffa gästers förväntningar.  Utmaningar är hennes bränsle som driver henne framåt. Hon har tidigare arbetat inom  fastighets-, ekonomi- och hälsobranchen, både som förvaltare, ekonomikonsult, hälsocoach och säljare. Heidi har stor erferenhet och vet vilka förväntningar man har som gäst när man kommer till ett spa- och konferenshotell. 

Något som vi inte visste om Heidi är att hon har, som hon själv beskriver; "Näbbiga tvåbenta fjälsklingar. 7 höns av rasen dvärgkochin och en asiatisk stridshöna av rasen Ayam Cemani."

Heidi kommer definitivt att få våra gäster "att längta tillbaka till oss". 

 

Heidi Hansdotter vid vår vackra magnolia. 

Läs mer

Spabehandling

2019-11-05

"En stilla stund" i paradiset 

Då var det dags igen att få vara "provdocka" för en av våra härliga kroppsbehandlingar som heter "En stilla stund". Mina fina kollegor Cecilia och Marie utförde denna njutfulla spabehandling. Det är det absolut bästa med att jobba på ett spahotell, att ibland själv få vara gäst och koppla av på vårt vackra spa.      
Massage som gör underverk 
"En stilla stund" är verkligen för dig som älskar att njuta. En avkopplande massage, där jag bokstavligen vaggades in i en avslappning, efterföljdes av akupressur för hårbotten, nacke och axlar. En cirkulationshöjande och väldoftande aromatisk olja masserades in på mina axlar, spända halsmuskler och på min nacke. Varje punkt som berördes gjorde att jag sjönk allt djupre ner i ett rofyllt välbefinnande. 
Nackrosett
Höjdpunkten var när de djupt liggande musklerna i den så kallade "nackrosetten" stretchades ut och masserades med ett fast tryck. Kändes som om jag var i himmelriket.  Behandlingen slutfördes med en gudomlig skalpmassage.
Hjärtligt tack
Tack kära kollegor för att ni gjorde denna måndag till den bästa starten på veckan som man kan tänka sig. Det känns så tryggt och bra att veta att våra gäster blir så väl omhändertagna av våra duktiga spaterapeuter som ger så välgörande behandlingar.  Detta sätter verkligen en extra guldkant på spavistelsen.   
Läs mer

SVANEN-märkt spa- och konferenshotell

2019-11-05

10 års jubileum!

– SVANEN har landat hos Skepparholmen Nacka...igen.

För 10 året i rad har Skepparholmen blivit godkänd. Vi arbetar i SVANENS anda genom att Rädda världen lite grann varje dag och vårt systematiska miljöarbete ger resultat.

Under året har bl.a. andelen ekologisk mat och dryck fortsatt öka, vattenanvändningen har fortsatt minska och att vi tagit hem hela 7 mer poäng än föregående år. Bl.a. till följd av att UV-ljus används för pool-desinfektion.

Ett SVANEN-märkt hotell-, restaurang-, konferensverksanläggning har tagit ett helhetsgrepp om sitt miljöarbete och klarat Svanens stränga krav. Verksamheten arbetar, med hjälp av Svanen, mot det hållbara samhället. Personalen arbetar inom många områden för att inte belasta miljön. För att bli SVANEN-märkt måste verksamheten t.ex. klara ett antal gränsvärden. Energiförbrukning som är ett av gränsvärdena, är ett av de områden som ger upphov till störst miljöpåverkan från dessa verksamheter.

Har du frågor om "Vårt Gröna Arbetssätt" kontakta gärna vår administrativa chef Gunilla Strömberg Pettersson, gunilla.stromberg-pettersson@skepparholmen.se 

Läs mer

"Himlen tur & retur"

2019-11-05

Välgörande behandling på vårt spa

Igår hade jag den äran att få vara ”provdocka” på vårt spa när vår fina medarbetare Marie skulle träna på en av våra spabehandlingar som heter ”Ingefärshetta”. Hon assisterades av härliga Cecilia som instruerade hur man utför behandlingen med extra finess.  

Att kroppsbehandlingen skulle vara enormt välgörande för kropp och själv hade jag hört sedan tidigare. Men att själv få möjlighet att uppleva detta var verkligen en känsla av ”himlen tur & retur”. All eloge till våra duktiga medarbetare!

Spabehandlingen var på 80 minuter och jag försvann in i en annan värld av dofter från eukalyptus och ingefära. Kände mig både ompysslad och trygg med varma handdukar som omsvepte min vintertrötta kropp. Det hela blev en fulländad helkroppsupplevelse med både kroppsskrubb och massage som min hud och mina muskler så väl behövde.

Kroppsskrubbens naturliga saltmineraler gav en uppfriskande känsla in i minsta por och min hud absorberade den varma ingefärsoljan direkt. Jag kände verkligen hur oljan gav ”näring” till min torra hud. Även den massage som ingick i behandlingen ”Ingefärshetta” var otroligt välgörande. Blir så lycklig när man inte glömmer bort att beröra händer och fötter under en massage. Det är ”pricken över i” under en massagebehandling, tycker jag. En del av massagen var med varma stenar, som jag sedan fick hålla i mina händer under resten av spabehandlingen. De mjuka stenarna gav en varm och innerlig känsla som spred sig vidare i min kropp.    

Mina underbara kollegor såg sedan till att kroppsbehandlingens avslutning blev en höjdpunkt med maximal njutning genom att ge en skalpmassage med varm olja. Om du aldrig tidigare fått skalpmassage ska du verkligen prova detta. Det ger en avkopplande känsla som leder till ett lugn i både kropp och själ. 

Bugar och tackar mina kära kollegor för denna otroliga helkroppsupplevelse som jag varmt rekommenderar. Nästa gång du som gäst besöker oss boka Ingefärshetta! Vill du läsa mer om våra spabehandlingar, kika vidare här: https://www.skepparholmen.se/se/spa/spabehandlingar/kroppsbehandling/

 

Läs mer

Tips inför årliga konferensen!

2019-11-05

Konferera mera – och bättre!

Dags att börja fundera på den årliga konferensen? Alla som har planerat den här sortens event någon gång, vet att det finns många aspekter att ta hänsyn till. Hur länge ska konferensen hålla på, vilka frågor och ämnen ska vi ha med på agendan, ska det vara en regelrätt konferens eller mer åt kickoff-hållet? Och, kanske viktigast av allt, ska vi hålla till på kontoret eller ska vi åka iväg någonstans?

Att samla medarbetarna på kontoret är onekligen det billigaste alternativet, och priset är naturligtvis inte helt irrelevant för de flesta företag. Men om det ändå finns någon form av utrymme i budgeten, vill vi slå ett slag för att förlägga konferensen utanför kontorets väggar. Låt oss berätta hur vi tänker…

Skapa nya förutsättningar

När vi lämnar kontoret bakom oss, är det ibland som att vi också kliver ur våra roller och lämnar en del av våra invanda mönster. Genom att förflytta oss från arbetsplatsen och förlägga konferensvistelsen på lite mer ”neutral mark”, tenderar vi att slappna av mer, bli mer kreativa och öppna för nya lösningar och idéer. Uttrycket att saker och ting ”sitter i väggarna” är inte helt taget ur luften, och miljöombyte ska därför inte underskattas. Ny miljö ger dessutom ny energi – till den enskilda individen, såväl som till gruppen. Bli inte förvånad om du får se sidor hos dina kollegor, som du inte kände till sedan tidigare. 

Maximera effektiviteten

Vem känner inte igen sig i beskrivningen av möten som störs av vibrerande mobiltelefoner, bud som ringer på dörren, medarbetare som kommer och går eller som måste avvika tidigare för att gå och hämta barn, eller för att gå in i ett externt möte? Genom att hålla konferensen utanför kontoret, finns dels större möjligheter att begränsa antalet distraktioner, dels kan man lättare se till att medarbetarna är aktiva och närvarande hela mötestiden. På så sätt blir konferensen mer effektiv, ni får mer uträttat på mindre tid och ni kommer garanterat att uppnå större engagemang, vilket i sin tur även stärker gruppkänslan.

Förena nytta med nöje 

Nog för att målet med de flesta konferenser har med jobb och verksamheten att göra, men det skadar ju inte att ha trevligt under tiden också. Varför inte förlänga konferensen genom att checka in hela gänget på ett konferenshotell, som utöver bra möten även erbjuder vällagad mat, spa, natur, aktiviteter och övernattning? Aktiviteter svetsar samman gruppen, medan god mat och avkoppling dels ger välbehövlig energipåfyllning efter en lång dag i konferensrummet, dels ger det en signal till medarbetarna att de är uppskattade och förtjänar en belöning för sin insats. Att sitta ner tillsammans och äta en god middag som avslutning på dagen, brukar vara ett lika effektivt som uppskattat sätt att få insikterna från dagen att sjunka in. De flesta brukar dessutom ha lättare att koppla av, när man vet att man inte behöver tänka på resan hem på kvällen. Istället får man avnjuta en skön natts sömn, och kan sedan ta sig an resten av konferensen dagen efter – utvilad, och med laddade batterier. 

Förläng effekten 

När man planerar en konferens, eller en kickoff för den delen, är det lätt att stirra sig blind på nuet, och att se det som en betungande kostnad. Hur mycket pengar måste vi investera, och hur mycket effektiv arbetstid tas i anspråk av medarbetarna? Men vi menar att det är minst lika viktigt att se de positiva effekter som konferensen kan ge på lång sikt. Genom att samla medarbetarna en hel dag, eller två, och att ostört ägna sig åt en gemensam agenda – gärna kombinerat med inslag av sociala aktiviteter – skapas gemensamma minnen för gruppen. Och det, vågar vi påstå, är något som kommer att jobba för och hålla samman gruppen och företaget under en lång tid framöver!

Läs mer

Lite lyx i vardagen

2019-11-05

Hemma bra, men borta bäst?

Stressen efter julens alla bestyr har bleknat och är nu ett minne blott, ett nytt år har tagit sin början och vardagen har slutit sin varma famn runtom oss. Så här under vinterhalvåret är det många av oss som vill dra sig undan lite, boa in sig, och mysa hemma i värmen. Men vem har sagt att man måste vara hemma för att mysa?

Här listar vi fem anledningar till att flytta myset utanför hemmets väggar – åtminstone någon gång då och då. 

En paus från vardagen

Hur mycket du än gillar ditt liv, ditt hem och din vardag, så är det något alldeles speciellt med att få en liten paus från det hela då och då. När vi kliver utanför vårt vanliga liv, får vi nya perspektiv på saker och ting. Det ger oss en möjlighet att koppla av, komma ner i varv och att…bara vara. I det stressade liv som många av oss lever i dag, är återhämtning helt nödvändigt för att vi ska kunna fungera och hålla – både fysiskt och psykiskt – ett långt liv. Genom att lämna vardagen en dag eller två, får du en välbehövlig paus och återhämtning, du får mer energi och kan ta dig an ditt liv med förnyade krafter när du kommer tillbaka.

Mer tid till det som räknas

Vi har väl alla varit i situationen att, efter att ha haft vänner hemma på middag, sjunkit ner i soffan och halvt utmattade tänkt ”jag hann ju knappt prata med gästerna; det enda jag gjorde var att fixa med maten och se till att alla hade det bra!” Ta med dig vännerna och checka in på hotell istället! Luta dig tillbaka, låt någon annan ordna med maten, och tillåt dig själv att njuta av tiden tillsammans med vännerna. Ingen planering, inhandling, eller matlagning. Bara avkoppling, prat och umgänge. När middagen har avnjutits, lämnar du bara allt och kryper ner i en säng med rena lakan – som någon annan har bäddat åt dig – och känner dig sannolikt allt annat än utmattad.

Den eftertraktade egentiden

Vad vore väl livet utan vänner och familj? Säkert ganska tomt och tråkigt, men i ärlighetens namn behöver vi alla en stund för oss själva ibland. Egentid är något som många av oss upplever att vi har för lite av. Trots att vi vet att det är något vi behöver, tenderar vi ofta att nedprioritera det till förmån för såväl måsten som nöjen. Varför inte ta ett dygn eller en helg helt för dig själv? Genom att du kommer hemifrån, kommer du även bort ifrån vardagens alla distraktioner, som – även om de kan vara angenäma – kräver energi av dig. Checka in, logga ut och koppla upp mot dig själv!

Nya miljöer ger nya minnen

Du behöver inte resa runt jorden för att uppleva något nytt. Även ett litet miljöombyte kan göra underverk för både kropp och själ. Allra mest välgörande, tycks vara när vi befinner oss på platser i eller nära naturen. När vi ser saker vi inte sett förut, och upplever ställen vi inte tidigare har besökt, händer något inom oss. Genom nya upplevelser adderar vi till vårt livs minnesbank, vilket inte bara ger oss vackra minnen att se tillbaka på, utan det ger oss också energi i vårt liv här och nu. När vi upplever nya saker, uppfattar vi också ofta att tiden går långsammare – det är som att vi är mer medvetna om det som sker omkring oss, och är bättre på att ta in det vi upplever. Livet är, som bekant, inte de dagar som gått utan de dagar vi minns.

Lite lyx i vardagen

Hör du till den lyckliga lilla skara som har ett eget litet spa hemma i källaren? Eller kanske en uppvärmd pool i trädgården? Om svaret är ja, är vi de första att gratulera. Vi tycker att alla är värda en stunds lyx då och då, så om ditt svar istället är nej tycker vi att du ska undersöka möjligheten att ta din tillflykt någonstans där du kan få en stunds avkoppling i form av en härlig massage, långa promenader i naturskön miljö, en välgörande spabehandling, eller kanske bara lyxen att njuta av en lång, skön sovmorgon i en bekväm säng med nymanglade lakan.

Vi önskar dig en riktigt mysig och avkopplande dag!

 

Läs mer

Högt betyg på Tripadvisor

2019-11-05

Cerificate of Excellence!

Vi är glada och stolta över att vi fått en så fin utmärkelse via TripAdvisor. Vi vill tacka alla gäster som gett oss så höga betyg. Varma tack även till våra medarbetare. Utan er hade detta inte varit möjligt. 

Extra roligt att vi får utmärkelsen just nu när vi visar vår reklamfilm om vårt vackra spa i TV4. Har du förresten sett den?  

Vill du också komma och njuta en stund på spa? Unna dig en spavistelse med middag och övernattning eller besök oss över dagen och njut av ett dagspa-paket. Skäm bort dig med en spabehandling - det är du värd! Läs gäran mer om våra spaerbjudanden och spabehandlingar

Vi vill även passa på att berätta om våra konferenslokaler - alla med utsikt mot hav eller sjö. Boka gäran in dig tillsammans med kollegor på något av våra konferenspaketVi har allt ni behöver för effektiva och kreativa konferenser och möten. Dessutom en härlig utomhusmiljö som upplagt för teambildande aktivteter, en RIB-båtstur ut i skärgården eller att bara lyxa sig och koppla av i våra varma pooler på spa.  

Varmt välkommen! Vi får dig att längta tillbaka! 

Följ oss gärna på Facebook och på Instagram

På bilden ser du Skepparholmen Nackas ledningsgrupp. 

Läs mer