Mat med kärlek & omtanke

Nyhet! - Chef´s table   

Under 2021 visar vi upp vårt kök och vad vi kan leverera. 16 exklusiva matplatser finns tillgängliga i vår Bistro, en vacker chambre séparée. Där ger vi våra gäster en kulinarisk upplevelse under ledning av vår eminente kökschef Daniel Engellau.

Vår kökschef Daniel Engellau presenterar sig själv så här; 

”Jag är född och uppvuxen i Västervik och kom till Stockholm som 18-åring. Jag började tidigt praktisera och arbeta inom restaurangvärlden och kände snabbt att det var ett yrke jag ville utvecklas och arbeta inom. För mig är det mer än ett yrke att vara kock, det är en livsstil, en passion och framförallt ett personligt intresse. Att laga mat är det roligaste jag vet! 
 
Jag har tävlat i matlagning ett antal gånger genom Årets Kock, något jag verkligen tycker är kul. Nervositeten och stämningen på plats kombinerat med möjligheten att mäta sig mot sina duktiga branschkollegor gör tävlingar otroligt roliga och stimulerande. Som bäst tog jag silver i Årets Kock 2012. 

Min matinspiration kommer från alla möjliga håll. Jag älskar att resa och får ofta inspiration från andra kulturers och länders sätt att äta och servera mat. Det kan vara allt från ett enkelt italienskt café till en avsmakningsmeny på en trestjärnig restaurang. När jag lagar mat hemma blir det ofta fräscha asiatiska rätter men det kan också gärna bli en bättre biff och bea.” 

Skepparholmen Nackas kökschef Daniel Engellau