Meny vecka 48 

Torsdag 26/11

Lunch 

Förrätt
Bakat päron med salladskott, ädelost och rostade solrosfrön

Varmrätt
Höstgryta med svenskt nötkött, svamp, saltgurka och långkornigt ris

Middag

Förrätt
Gratinerad svamp-toast med örtskott och getost

Varmrätt
Kryddstekt ankbröst med pylinser, pumpa och endivsallad

Dessert
Brownietårta smaksatt med kaffe med inkokta körsbär och lättvispad grädde

 

Fredag 27/11

Lunch 

Förrätt
Waldorfsallad med selleri, valnötter, äpple och svensk hårdlagrad ost

Varmrätt
Ugnsgratinerad torsk med tomat, örter, rostade rotfrukter och ljummen citron-yoghurt

Middag

Förrätt
Skepparholmens rostade kycklingsoppa med tryffeldressing och lagrad ost 

Varmrätt
Rimmad, lättbakad röding med skaldjurssås, dillslungad blomkålsbuketter, sockerärta och nykokt potatis

Dessert
Hjortronparfait med inkokta plommon och smörbakad kavring

 

Lördag 28/11

Lunch 

Förrätt
Grekisk sallad med oliver, lök och fetaost

Varmrätt
Wallenbergare med potatispuré, lingon, ärtor och brynt smör

Middag

Förrätt
Fisk- och skaldjurs-Ceviche med gurka, lime och koriander 

Middag
Brässerat kalvlägg med nystekt biff, mandelpotatispuré, trattkantarell och dragonslungade brytbönor

Dessert
Äppelcheesecake med kanelsås och crumble

 

Söndag 29/11

Skepparholmens brunchbuffé  

 

Meny vecka 49 

Måndag 30/11

Lunch    -

Middag  -

 

Tisdag 1/12

Lunch    -

Middag  -

 

Onsdag 3/12

Lunch    -

Middag  -

 

Torsdag 4/12

Lunch 

Förrätt
Ugnsbakad gulbeta med apelsin, rödendiv-sallad, getost och saltrostade nötter

Varmrätt
Halstrad lax (ASC) med svampbuljong, äggnudlar, kål, koriander chili och rostade sesamfrön

Julmiddag med 4 rätter

Förrätt
Norröarnas matjessill (MSC) med äggkräm, regnbågsrom, brynt smör, finskuren lök och mandelpotatis-crisp

Varmrätt
Svensk mörbakad fläsksida med vår egen stoppade kryddkorv, nystekt fläskfilé, tryfferad kålkräm, sallad med rödkål & äpple och steksky

Ost
Tre svenska gårdsostar med rosmarinkryddad marmelad, spisbröd och kex

Dessert
Crème brûlée bakad i kopp med karamelliserat socker, chokladtryffel, saffrankryddad apelsinsorbet och sockrade mandlar 

Fredag 5/12

Lunch 

Förrätt
Bruschetta med tomat- och fetaostkräm, salladskott och oliver 

Varmrätt
Köttfärslimpa (svenskt kött) med gräddsås, lingon och persiljeslungad potatis

Julmiddag med 4 rätter

Förrätt
Norröarnas matjessill (MSC) med äggkräm, regnbågsrom, brynt smör, finskuren lök och mandelpotatis-crisp

Varmrätt
Svensk mörbakad fläsksida med vår egen stoppade kryddkorv, nystekt fläskfilé, tryfferad kålkräm, sallad med rödkål & äpple och steksky

Ost
Tre svenska gårdsostar med rosmarinkryddad marmelad, spisbröd och kex

Dessert
Crème brûlée bakad i kopp med karamelliserat socker, chokladtryffel, saffrankryddad apelsinsorbet och sockrade mandlar 

 

Lördag 5/12

Lunch 

Förrätt
Sallad med ugnsbakat päron, ädelost och rostade mandlar 

Varmrätt
Frasigt stekt torsk (MSC) med dillslungad potatis & vintergrönt, citron och skaldjursröra  

Julmiddag med 4 rätter

Förrätt
Norröarnas matjessill (MSC) med äggkräm, regnbågsrom, brynt smör, finskuren lök och mandelpotatis-crisp

Varmrätt
Svensk mörbakad fläsksida med vår egen stoppade kryddkorv, nystekt fläskfilé, tryfferad kålkräm, sallad med rödkål & äpple och steksky

Ost
Tre svenska gårdsostar med rosmarinkryddad marmelad, spisbröd och kex

Dessert
Crème brûlée bakad i kopp med karamelliserat socker, chokladtryffel, saffrankryddad apelsinsorbet och sockrade mandlar   

Söndag 6/12

Skepparholmens brunchbuffé  

För bordsbeställning vänligen kontakta oss på 08-747 65 00 eller info@skepparholmen.se. 

MSC-C-55805
Fisk och skaldjur med detta märke kommer från ett MSC-certifierat hållbart fiske.www.msc.org/se 

Med anledning av Covid-19
Att skapa trygghet för våra gäster och medarbetare är viktigt för oss. Vi följer Folkhälsomyndighetens och VISITA:s rekommendationer och anpassar vår verksamhet så att du som gäst ska kunna känna dig trygg när du vistas hos oss. Din hälsa och ditt välmående är vår högsta prioritet. Skepparholmen Nackas ledord för din säkerhet är ansvarsfullt, hållbart & omtänksamt. Läs mer om de åtgärder som vidtagits hos oss här

Försäljningsavdelningen finns tillgänglig på vardagar kl 9:00-15:00 på 08-747 65 00 och info@skepparholmen.se. Följ oss gärna i sociala medier på ”Skepparholmen Nacka” där vi bland annat uppdaterar med erbjudanden. På Insta Stories uppdaterar vi dagligen. 

Då vi lägger stor vikt vid vår matlagning och vill att alla våra gäster ska få en fin matupplevelse ber vi om information gällande eventuella kostallergier senast tre dagar innan ankomst.   

Välkommen hem! Vi får dig att längta tillbaka.