Veckomeny v. 38

Vår lunchbuffé består av salladsbord, varmrätt, varm vegetarisk rätt samt smör & bröd, måltidsdryck och kaffe/te. Priset för vår lunchbuffé är 175 kr.  

Måndag den 20/9

Lunch

Dagens rätt
Gulasch med ris, saltgurka och smetana.

Dagens vegetariska 
Vegetariska pastarullar med zucchini, aubergine, paprika, färskost, tomat spenat och basilika.   

Middag

Förrätt
Jordärtskockssoppa med lättgravad lax, kryddkrasse och rågbrödskrutonger.

Varmrätt
Kryddstekt ankbröst med rostad pumpakräm, ingefärssky, kål- och syrad löksallad samt rostad potatis.                              

Dessert     
Varm äppelpaj med frasigt nöttäcke och vaniljglass.

Tisdag den 21/9

Lunch

Dagens rätt
Pocherad lubb (MSC) med aubergine- & paprikakräm, matvete, spenat, oliver och syrlig brynt smör-dressing.

Dagens vegetariska
Rödbetsbiffar med aubergine- & paprikakräm, matvete, spenat, oliver och syrlig brynt smör-dressing. 

Middag

Förrätt
Chilisotad biff (svenskt kött) med krispig asiatisk sallad sesamkräm, avokado och ingefära- & limedressing.

Varmrätt
Pocherad rödtunga (MSC) med skummig skaldjurssås, blåmusslor, blomkål, dill och dragonslungad potatis.

Dessert
Citronkaka med hallonsås och italiensk maräng.  

Onsdag den 22/9

Lunch 

Dagens rätt
Rödvinsmarinerad kycklinglårfilé (svenskt kött) med svamp, lök, sidfläsk, persilja och rostad potatis.

Dagens vegetariska 
Bakad blomkål med nystekt ostronskivling, quinoasallad, bakad lök och örtdressing.     

Middag

Förrätt
Svamptoast på briochbröd med kryddig skottsallad och smulad getost.  

Varmrätt

Bräserat hjortlägg med örtstekt rådjursstek (svenskt kött), rotsellerikräm, rostad vitlök, bakad lök, steksky och potatisgratäng.

Dessert
Blåbärsparfait med vitchokladsås och Brownie.          

Torsdag den 23/9

Lunch

Dagens rätt
Pocherad långa (MSC) med frasigt mandelbröd, rostad fänkål, dillsås och kokt potatis.  

Dagens vegetariska 
Indisk linsgryta med basmatiris, koriander och aubergine.

Middag

Förrätt
Jordärtskockssoppa med lättgravad lax, kryddkrasse och rågbrödskrutonger.

Varmrätt
Kryddstekt ankbröst med rostad pumpakräm, ingefärssky, kål- och syrad löksallad samt rostad potatis.                              

Dessert     
Varm äppelpaj med frasigt nöttäcke och vaniljglass.

Fredag den 24/9

Lunch

Dagens rätt
Lammfärsfrikadeller med krämig pasta, rosmarin, paprika och tomat.

Dagens vegetariska 
Krämig pasta med grönsaker, basilika och smulad getost.     

Middag

Förrätt
Chilisotad biff (svenskt kött) med krispig asiatisk sallad sesamkräm, avokado och ingefära- & limedressing.

Varmrätt
Pocherad kungsflundra (MSC) med skummig skaldjurssås, blåmusslor, blomkål, dill och dragonslungad potatis.

Dessert
Citronkaka med hallonsås och italiensk maräng.  

Lördag 25/9

Brunchbuffé
Skepparholmens brunchbuffé. Läs mer.  

Middag

Förrätt
Svamptoast på briochbröd med kryddig skottsallad och smulad getost.  

Varmrätt
Bräserat hjortlägg med örtstekt rådjursstek (svenskt kött), rotsellerikräm, rostad vitlök, bakad lök, steksky och potatisgratäng.

Dessert
Blåbärsparfait med vitchokladsås och Brownie.      

Söndag 26/9

Brunchbuffé
Skepparholmens brunchbuffé. Läs mer. 

Middag

Förrätt
Jordärtskockssoppa med lättgravad lax, kryddkrasse och rågbrödskrutonger.

Varmrätt
Kryddstekt ankbröst med rostad pumpakräm, ingefärssky, kål- och syrad löksallad samt rostad potatis.                              

Dessert     
Varm äppelpaj med frasigt nöttäcke och vaniljglass.                         

För bordsbeställning vänligen kontakta oss på 08-747 65 00,  info@skepparholmen.se eller via The Fork. 

 

MSC-C-55805
Fisk och skaldjur med detta märke kommer från ett MSC-certifierat hållbart fiske.www.msc.org/se  

Med anledning av Covid-19
Att skapa trygghet för våra gäster och medarbetare är viktigt för oss. Vi följer Folkhälsomyndighetens och VISITA:s rekommendationer och anpassar vår verksamhet så att du som gäst ska kunna känna dig trygg när du vistas hos oss. Din hälsa och ditt välmående är vår högsta prioritet. Skepparholmen Nackas ledord för din säkerhet är ansvarsfullt, hållbart & omtänksamt. Läs mer om de åtgärder som vidtagits hos oss här.  

Då vi lägger stor vikt vid vår matlagning och vill att alla våra gäster ska få en fin matupplevelse ber vi om information gällande eventuella kostallergier senast tre dagar innan ankomst.    

Välkommen hem! Vi får dig att längta tillbaka.