Yogaretreat med Taudien Training 7-8 maj 2022 

Kom bort från vardagsbekymmer, fyll på energi på bästa sätt genom en avslappnande och inspirerande yogahelg/yogaretreat på Skepparholmen. Här får du får den hjälp du önskar från professionella och hjälpsamma instruktörer samt trevlig sammanhållning.

En yogahelg för både nya och vana yogautövare
Vi har ett gediget program för helgen där du får prova på flera olika yogapass, komma igång eller utveckla din yogapraktik, ta del av inspirerande workshop, njuta av lugnet på spa samt god mat på hotellets prisbelönta restaurang. Oavsett om du är van yogautövare eller helt nybörjare så kommer du kunna vara med. Övningarna på klasserna anpassas och det är hela tiden två instruktörer som finns med för att ge dig assistans eller kunna hjälpa dig med enklare alternativ eller utmaningar.

Professionalitet, engagemang och personlighet genomsyrar allt vi gör för att du ska få uppleva en helg med träningsglädje, energi och balans. Hit kan du åka med din partner, kompisen kollegan eller på egen hand. Många väljer även att åka själva då du aldrig är ensam om du inte vill. Måltiderna sker tillsammans och genom gemensamma intressen hittar man snabbt likasinnade att samtala med.

Lördag
09.30 Samling och välkomstfika

09.45 Tona in helgen
Träffa instruktörerna och dina yogavänner för helgen. Få information om det praktiska och genomgång av helgens program.

10.30 - 11.30 Vinyasa Yoga med Sabina
En yogaklass där vi arbetar oss igenom de klassiska positionerna. Här finns möjlighet att utmanas – både för dig som nybörjare och van yogautövare.

11.30 - 11.50 Yoga Nidra med Sabina
En meditationsteknik som även kallas yogisk sömn. Här låter vi kroppen somna in samtidigt som vårt sinne bibehåller fullt fokus och medvetande. Yoga Nidra hjälper oss att hitta en total djupavslappning som kan bidra till att lösa upp mentala och fysiska spänningar.

12.00 - 13.00 Brunchbuffé

13.00-13.45 Workshop “Yoga i vardagen” med Åsa
Här får du en möjlighet att prova på kontorsyoga och andra vardagliga övningar för att bibehålla din rörlighet. Ett tillfälle där du får reflektera över din yoga i vardagen samt få tips och övningar på hur du kan föra in yogan som en grund för ett värdigare liv.

14.00-15.00 Fysisk workshop ”Surya Namaskar A” med Sabina & Åsa
En workshop där vi stannar upp i solhälsningens olika moment där du får möjlighet att utveckla din teknik och andning.

15.15-16.15 Yin Yoga med Åsa
En klass där du får varva ner och landa i nuet, precis som det är. En riktig boost för både kropp och själ. Yinyoga är en passiv form av yoga där vi håller positioner under en längre tid, vanligtvis 3-5 minuter. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi och lugnar ditt sinne. En perfekt avslutning på dagen.

16.15 Eftermiddagsfika

18.30 Tvårätters middag inklusive kaffe.

20.00-22.00 Entré till spa med pooler, bastu, relax och gym 

Söndag

07.30-08.15 MorgonYoga med Sabina
Börja dagen med att väcka kroppen och sinnet i denna mjuka intuitiva klass där vi kombinerar andning med rörelse.

08.15-09.15 Frukostbuffé

09:15-10:00 Workshop ”Samtal med dig själv” med Sabina
Under detta interaktiva pass med inslag av sharing (delning) och egen reflektion får du en möjlighet att stanna upp, se över dina val i vardagen och sätta en ny riktning. Vad drömmer du om, vad mår du bra av, vad prioriterar du och ger du dig möjligheten att leva efter dina värderingar?

10.15-11.15 Hatha Yoga med Åsa
En dynamisk och flödande yogaform där ingen klass är den andra lik. Ordet vinyasa innebär just flöde och denna form är en av de mest förekommande stilarna idag. Här samordnas andning och rörelser i ett dynamiskt flöde mellan olika positioner.

11.30-12.30 Freepower med Sabina
Fysiska tekniker och mental inställning som ger dig skärpa, koncentration och mer pondus. Meditation som start och slut och däremellan energiska rörelser från kampsportstekniker som ger explosivitet och kraft. Blandningen är tjusningen.

12.40 - 13.00 Guidad meditation med Åsa
En lite längre meditation där du med hjälp av andningsövningar landar i nuet.

13.00 Tona ut helgen

13.15 Brunchbuffé

Ändringar i schemat kan förekomma. 

3 400 kr per person i enkelrum eller del av dubbelrum. 

Det finns även möjlighet för dig som träningsdeltagare att anlända till oss redan dagen innan och addera till tvårättersmiddag med förrätt och varmrätt, övernattning och frukostbuffé för ett tillägg av 1200 kr per person. Vill du som övernattande gäst även addera till entré till SPA kl 18-20 tillkommer 295 kr per person. För bokning kontakta försäljningsavdelningen på 08-747 65 00 eller info@skepparholmen.se.

Instruktörerna

Vi är mycket stolta över våra instruktörer som är handplockade och proffs på sina områden.. Instruktörerna tar sig tid för dig både på passen samt även om du vill ha hjälp vid sidan av klasserna. Har du någon skada eller vill ta det lite lugnare så hjälper de dig med att hitta alternativ på övningar som passar just dig. Så passa på att ta hjälp från dem för att få ut så mycket som möjligt av din yogaretreat!

JESSICA NYLÉN
Superkvinnan som arbetar som sjuksköterska under nätterna för att hinna med familj och största fritidsintresset träning under dagarna. För Jessica handlar träningen om så mycket mer än bara styrka och kondition. Det handlar även om att utmana sig, att kunna lyssna inåt och lära känna sig själv. Jessica är otroligt uppskattad för sin glädje och energi i en fin kombination och balans med ett lugn och ett djup. Med hennes behagliga röst lyckas hon både utmana och beröra på samma gång. Jessica älskar helheten med träningsresor med att lära känna alla även utanför träningsgolvet och glädjen som träningsresor för med sig.

ÅSA ÅBERG
Åsa arbetar på Filborna Arena i Helsingborg som gruppträningskoordinator och ansvarig för yoga-,aqua- och seniorträningen. Nyfikenheten till yogan kom via hennes första graviditet då hon drev eget företag, arbetade mycket och behövde hitta mer balans i livet. Yogan blev ett perfekt komplement till att hantera familj, arbetsliv och att skapa ett hälsosamt förhållningssätt till sin egen kropp och själ. Hon tittar nyfiket på hur yogans urgamla läror kan göra oss nutida människor gladare, lugnare och mer harmoniska. Åsa arbetar med yogan på ett hållbart och hälsosamt sätt och guidar med en behaglig röst och mycket värme Favorit just nu är Yoga Nidra och dess effekt med återhämtning.

TaudienTraining är träningsreseföretaget som fokuserar på Dig och att du ska få uppleva en aktiv och spännande semester med mycket glädje och gemenskap. TaudienTraining har många års erfarenhet inom både tränings- och resebranschen och vill dela med oss av det bästa av dessa två världar genom träningsresor! Vi finns alltid nära tillhands redo att hjälpa dig med alternativ på övningar, kosttips, visa teknik på någon övning eller vad du kan tänkas vilja ha hjälp med.

Obligatoriska fält är markerade med *

Antal personer:

Paket:

Ankomstdatum: *

Avresedatum: *

Namn: *

Företag:

Adress:

Postnr:

Ort:

E-post: *

Telefon: *

Önskemål om behandling:

 • Taudien Training 25-26/9

  Detta är ett träningsevent som passar alla. Här finns passen för dig som vill komma igång med träning och för dig som redan tränar regelbundet. Det blir allt från yoga till löpskolning, funktionell träning och riktigt tuffa träningspass. Det bjuds även på föreläsningar för att få med sig ännu mer motivation och kunskap hem. Så ta med partnern, kompisgänget, mamma/pappa eller kollegorna och njut av vår träningsweekend med rolig träning, god mat och skön avkoppling på spa. TaudienTraining är träningsreseföretaget som fokuserar på Dig och att Du ska få uppleva en aktiv och spännande träningshelg med mycket glädje och gemenskap.

  Taudien Training 25-26/9

 • 16-17/10 Ulf Wallgren Yoga - Hitta glädje & lugn med MediYoga

  Vi är glada över att kunna erbjuda ännu en yogahelg med läkande MediYoga med Ulf Wallgren. Temat för den populära yogahelgen är den här gången ”Lust och energi.” Med hjälp av olika andningstekniker, enkla, mjuka yogaövningar, meditationer och vila får du verktyg som gör att du kan öka ditt medvetande om vad du behöver för att må bra. Du får hjälp att hitta lust, energi och glädje i vardagen. Njut av en helg med härlig yoga, sköna promenader i underbart vackra omgivningar nära havet, en av Sveriges främsta spa-anläggningar, god mat och bekvämt boende.

  Ulf Wallgren Yoga - Hitta glädje & lugn med MediYoga 16-17/10

 • ToppHälsa 1-3/10

  Har du fastnat i gamla träningsvanor och inspirationen tryter? Pusha dig själv till nya nivåer och testa något du kanske aldrig provat förr på ToppHälsas träningshelg på fantastiska Skepparholmen i Stockholms skärgård!

  ToppHälsa 1-3/10

 • Maria Bild 13/11

  Välkomna till en härlig dans-och träningsdag med Maria Bild från Let’s dance! Under den här dagen får du prova på olika dansstilar såsom samba, salsa, cha-cha, jive och rumba. Vi dansar en och en och sätter ihop enklare koreografier. Inga förkunskaper behövs. Skratt och svett utlovas! Dessutom tränar vi Freepower och pilates. Freepower är en eldig träningsform där vi får upp pulsen rejält med rörelser hämtade från kampsport. Mycket kraft och energi! Pilates är en lugn träningsform som fokuserar på att bygga upp styrkan i bålen. Vi avslutar dagen med en skön stretch.

  Maria Bild från Let´s dance 13/11