BILD_8

Veckomeny

Veckomeny

Brunchbuffé på lördagar & söndagar 

På lördagar & söndagar dukar vi upp vår populära brunchbuffé kl 11.30-14.00. Brunchen är säsongsanpassad och varieras från helg till helg. Här finns bl a fräscha sallader, kycklingklubbor, äggröra, nybakt bröd, nygräddade våfflor med sylt etc. 

Under påsk erbjuder vi en påsk-inspirerad brunch på långfredag, påskafton, påskdagen och annandag påsk. 

Pris 325 kr per person. (0-5 år kostnadsfritt, 6-12 år halva priset, från 13 år 325 kr). 

Välkommen med din bordsbeställning!

Lunch under mars

Lunchbuffé med salladsbord med komponerade sallader med tillbehör, husmanskost, vegetarisk varmrätt, soppa, bröd, smör, måltidsdryck & kaffe. 175 kr per person. 

Måndag

Varmrätt: Kalkon marinerad i chili och ingefära, steksky, rostad potatis och gräddkokt vitkål.  

Veg: Ugnsbakad vitkål med örtpesto, linser och rostade pumpafrön.  

Tisdag           

Varmrätt: Panerad torsk med dansk curryremoulad, citronklyfta och dillslungad potatis.

Veg: Rödbetsbiffar smaksatt med dragon, serveras med getostkräm. 

Onsdag  

Varmrätt: Indisk gryta med kycklinginnerfilé (svensk fågel), Garam Masala, kokos, lime, rotfrukter serveras med basmatiris.  

Veg: Indisk vegetarisk gryta med kikärtor, rotfrukt, lime och basmatiris.                            

Torsdag

Varmrätt: Fisksoppa med saffran, tomat, aioli, potatis och rostat vitlöksbröd.

Veg: Linsbiffar med örter, lök och rostad paprikadressing. 

Fredag

Varmrätt: Wallenbergare med potatispuré lingon och brynt smör.

Veg: Vegetariska färsbiffar med potatispuré och lingon.               

 

Middag under perioden 6/3-16/4

I vår trevliga restaurang njuter du av en välkomponerad middagsmeny efter säsongens råvaror där vi strävar efter att använda ekologiska och närproducerade råvaror. Kökschef Daniel Engellau med team önskar välkommen. 

Måndag & torsdag

Förrätt: Parmigiana med aubergine, tomatsås, parmesan och mozzarella. 

Varmrätt: Grillad röding med blomkålskräm smaksatt med brynt smör, rostad kål med Yuzu, kikärtor och rostad purjolöksås.     

Dessert: Crème brûlée smaksatt med Tahiti-vanilj serveras med dagens glass eller sorbet.               

Veg: Blomkålskräm med rostad kål smaksatt med Yuzu, kikärtor vända i solrosfröpesto och rostad purjolöksås.

 

Tisdag

Förrätt:  Laxcarpaccio med pepparrotsdressing, gurka, fänkål och grönt äpple. 

Varmrätt: Kryddig egengjord korv tillsammans med brässerad oxkind, karamelliserad lök, senapsdressad kål och potatispuré smaksatt med rostad vitlök. 

Dessert: Varmt mandelbakat äpple i form serveras med vaniljsås aparte. 

Veg: Potatiskräm smaksatt med rostad vitlök, friterad lök, nystekt svamp, brytbönor och karamelliserad lök.

 

Onsdag

Förrätt: Tartar på svenskt kött med friterad äggula, gran-skott, kapris och frasig svartrot. 

Varmrätt: Pocherad långa med örtsmaksatt terrin, Belugalinser, fänkål, örtolja och skummig citronsås.    

Dessert: Pistagekräm med citronsorbet och nybränd Italiensk-maräng.

Veg: Rostad fänkålskräm med inkokt fänkål, örtslungade Belugalinser, citronsås och bönkroketter.                

 

Fredag, lördag och söndag 

Se presentation nedan av olika rätter där man vid en trerättersmeny väljer en förrätt, en varmrätt och en dessert. Vid ett spapaket där 2 rätter ingår väljer man en förrätt och en varmrätt. Till en extra kostnad av 120 kr kan man addera till dessert.

Förrätt 1: Parmigiana med aubergine, tomatsås, parmesan och mozzarella. 

Förrätt 2: Lax-carpaccio med pepparrotsdressing, gurka, fänkål och grönt äpple.
 

Varmrätt 1: Potatiskräm smaksatt med rostad vitlök, friterad lök, nystekt svamp, brytbönor och karamelliserad lök. 

Varmrätt 2:     Grillad röding med blomkålskräm smaksatt med brynt smör, rostad kål med Yuzu, kikärtor och rostad purjolök sås     

Varmrätt 3: Kryddig egengjord korv tillsammans med brässerad oxkind, karameliserad lök, senapsdressad kål och potatispuré smaksatt med rostad vitlök.
 

Dessert 1: Varmt mandelbakat äpple i form serveras med vaniljsås aparte. 

Dessert 2: Pistagekräm med citronsorbet och nybränd italiensk maräng. 

 

Barnmeny under Påskveckorna (gäller under middagen) 

Förrätter

Parmaskinka med melon och grissini.

Crispy-Chicken med grönsaksstavar och chillimajonäs.

Varmrätter

Grillat kycklingbröstmed pommes och tomatsalsa.

Grillad biff med lyftpotatis, bearnise och brytbönor.

Dessert

Vaniljglass med lättvispad grädde, banan, maräng och chokladsås.

3 sorters glass och sorbet.

 

Med reservation för eventuella ändringar.

Då vi lägger stor vikt vid vår matlagning och vill att alla våra gäster ska få en fin matupplevelse ber vi om information gällande eventuella kostallergier senast tre dagar innan ankomst.    

Varmt välkommen!

Nyhetsbrev

Signa upp för vårt nyhetsbrev och ta del av fina erbjudanden och kampanjer!

E-postE-mail:

NamnName:

Skepparholmen Nacka
Franckes väg
132 39 Saltsjö-boo
Stockholm
08-747 65 00

Org.nr 556579-7619

krav
svanen-logga
ISO_9001_14001_20121ISO_9001_14001_20121_SV

Med hjärta för miljön

Vi vill att du och miljön ska må bra. Sedan flera år tillbaka bedriver vi ett aktivt och engagerat hållbarhetsarbete. Vi strävar alltid efter att minimera miljöpåverkan utan att göra avkall på kvalitet och service. Därför väljer vi leverantörer och produkter som åstadkommer minsta möjliga påverkan på miljön. Hotellet är kvalitetscertifierat enligt ISO 14001 och miljömärkt med Svanen. Dessutom är restaurangen Kravcertifierad.  Som första hotell i Sverige är Skepparholmen hållbarhetscertifierad enligt ISO 20121 - Hållbarhet vid evenemang. Standarden är global och ska leda till en mer hållbar verksamhet där miljömässiga, sociala och ekonomiska aspekter beaktas vid genomförande av evenemang.

waves2-01