BILD_8

Veckomeny

Veckomeny 1 maj - 19 juni

Lunch mån-fre vecka 20

Vår lunchbuffé består av salladsbord, varmrätt, varm vegetarisk rätt samt smör & bröd, måltidsdryck och kaffe/te. Priset för vår lunchbuffé är 175 kr. Lunch serveras kl 11.30 - 13.30.

Måndag 

Varmrätt: Ingefärsmarinerad fläskkarré (svenskt kött) med nudlar, Pak Choi, soja och chili

Veg: Vegetarisk ljummen nudelsallad med grillad svamp

Tisdag

Varmrätt:  Muscovadobakad lax med ljummen örtsås, mynta och kokt potatis 

Veg:  Bön- och linsbiffar med paprikasås

Onsdag

Varmrätt: Kycklinggryta (svensk kyckling) med dragon, dijonsenap och ris 

Veg: Kikärtsgryta med ris 

Torsdag

Varmrätt:  Stekt kummel (MSC) med gräslöksås och kokt potatis 

Veg:  Zucchini- och halloumibiffar med het yoghurtsås

Fredag

Varmrätt: Pannbiff (svenskt kött) med löksås och rostad potatis 

Veg: Parmesanpanerad aubergine med ljummen tomatsalsa

 

Lunch mån-fre vecka 21-24

Vår lunchbuffé består av salladsbord, varmrätt, varm vegetarisk rätt samt smör & bröd, måltidsdryck och kaffe/te. Priset för vår lunchbuffé är 175 kr. Lunch serveras kl 11.30 - 13.30.

Måndag       

Varmrätt:         Grekiska lammfärsbiffar (svenskt kött) med soltorkad tomat, fetost, tzatziki och timjanrostad potatis

Vegg:                 Grillad grönsakspasta med tomatsås och smulad fetaost

Tisdag     

Varmrätt:         Pocherad kolja med ägg/persilja sås och gräslökslungad potatis 

Vegg:                 Grönsaker och matvete-fyllda paprikor med ljummen dressing  

Onsdag      

Varmrätt:         Raggmunk med fläsk (svenskt kött) och rårörda lingon 

Vegg:                 Rödbetsrösti med smulad getost och honungsdressing 
                            
Torsdag

Varmrätt:         Panerad torsk (MSC) med Smögen-röra, citron och nykokt potatis 

Vegg:                 Indisk gryta med basmatiris

Fredag

Varmrätt:     Ingefärsmarinerad kalkon (svenskt kött) med stuvad kål, rostad potatis och steksky 

Vegg:                 Vegetariska pastarullar med tomat, zucchini och basilika  

 

Lördag / Söndag

Vi dukar upp vår populära brunchbuffé kl 11:30-14:00.

 

Middag


Måndag

Förrätt: Nyskuren bifftartar med ljummen karamelliserad lök, tryffelkräm, frasig kavring och Sichuanpepparvinegrette  

Varmrätt: Grillad Uer (MSC) med krossad potatis, rädisa, baljväxter, Sandefjordsås, krasse och örtolja 

Dessert: Karamellsjuden ananas med lime- och romsirap och Skepparholmens kokosglass 

Veg: Auberginkräm med rostad tomatsky, baljväxter, rädisa och nystekt svamp


Tisdag

Förrätt: Inkokt lax med chili och citrongräs, grönsparris, gurka, ponzu och matcha  

Varmrätt: Vitlökstekt kycklingbröst (svensk kyckling) med egenstoppad kycklingkorv, risotto smaksatt med lagrad ost, smörad kycklingbuljong och grillad broccoli 

Dessert:  Rabarberpaj med nymixad jordgubbsglass

Veg: Vegetarisk risotto med grillade vårgrönsaker 

 
Onsdag

Förrätt: Inkokt vit sparris med skummig smörsås, saltad marconamandlar, havtorn och ängssyra

Varmrätt: Bakad kungsflundra med grillad vitvinssås, med rostad kålolja, ramslök, rödbeta och citronslungad färskpotatis  

Dessert: Sockerkaramelliserad banan med vaniljparfait, chokladsås och maränger  

Veg: Hemgjord pasta med skummig citronsås, sparris, rödbeta och rostad hasselnöt

 

Torsdag

Förrätt: Nyskuren bifftartar med ljummen karamelliserad lök, tryffelkräm, frasig kavring och Sichuan pepparvinegrette  

Varmrätt: Grillad Uer (MSC) med krossad potatis, rädisa, baljväxter, Sandefjordsås, krasse och örtolja 

Dessert: Karamellsjuden ananas med lime- och romsirap och Skepparholmens kokosglass 

Veg: Auberginkräm med rostad tomatsky, baljväxter, rädisa och nystekt svamp

 

Fredag, lördag, söndag 

Nedan finns olika valmöjlighet inför middagsbeställning, där man väljer en av nedanstående rätter av för-, varm- och efterrätt. I vissa spapaket ingår enbart 2 rätter. Vid 2 rätter ingår för- & varmrätt.  


Förrätt 1: Inkokt vit sparris med skummig smörsås, saltad marconamandlar, havtorn och ängssyra

Förrätt 2: Inkokt lax med chili och citrongräs, grönsparris, gurka, ponzu och matcha  

 

Varmrätt 1: Hemgjord pasta med skummig citronsås, sparris, rödbeta och rostad hasselnöt  

Varmrätt 2: Bakad kungsflundra med grillad vitvinssås, med rostad kålolja, ramslök, rödbeta och citronslungad färskpotatis  

Varmrätt 3: Vitlökstekt kycklingbröst (svensk kyckling) med egenstoppad kycklingkorv, risotto smaksatt med lagrad ost, smörad kycklingbuljong och grillad broccoli

 

Dessert 1: Rabarberpaj med nymixad jordgubbsglass

Dessert 2: Sockerkaramelliserad banan med vaniljparfait, chokladsås och maränger  

 

Med reservation för eventuella ändringar.

För bordsbeställning vänligen kontakta oss på 08-747 65 00 eller info@skepparholmen.se.

Då vi lägger stor vikt vid vår matlagning och vill att alla våra gäster ska få en fin matupplevelse ber vi om information gällande eventuella kostallergier senast tre dagar innan ankomst.    

Varmt välkommen! Vi får dig att längta tillbaka. 

Nyhetsbrev

Signa upp för vårt nyhetsbrev och ta del av fina erbjudanden och kampanjer!

E-postE-mail:

NamnName:

krav
svanen-logga
ISO_9001_14001_20121ISO_9001_14001_20121_SV

Med hjärta för miljön

Vi vill att du och miljön ska må bra. Sedan flera år tillbaka bedriver vi ett aktivt och engagerat hållbarhetsarbete. Vi strävar alltid efter att minimera miljöpåverkan utan att göra avkall på kvalitet och service. Därför väljer vi leverantörer och produkter som åstadkommer minsta möjliga påverkan på miljön. Hotellet är kvalitetscertifierat enligt ISO 14001 och miljömärkt med Svanen. Dessutom är restaurangen Kravcertifierad.  Som första hotell i Sverige är Skepparholmen hållbarhetscertifierad enligt ISO 20121 - Hållbarhet vid evenemang. Standarden är global och ska leda till en mer hållbar verksamhet där miljömässiga, sociala och ekonomiska aspekter beaktas vid genomförande av evenemang.

waves2-01